header2

Vaarwens, een unieke stichting

Al meer dan 12 jaren vaart de volledig aangepaste ex loodstender MEANDER V over de Nederlandse wateren met mensen die zich in hun laatste levensfase bevinden. Het format blijkt een groot succes en het echtpaar Evert en Inge hebben inmiddels vele honderden terminale mensen met duizenden begeleiders/familie nog éénmaal een volledige gratis en onvergetelijke dag bij hun aan boord kunnen aanbieden. Inmiddels heeft de stichting een tweede eigen schip, de MS VAARWENS en kunnen we nog meer wensen vervullen..
Zoals altijd, zijn er mensen die proberen het initiatief van Stichting Vaarwens te kopiëren. Toch blijft de uniciteit en professionaliteit van de Stichting Vaarwens uniek.

Hierna de speciale kenmerken van de Stichting Vaarwens.


Aanpassingen 19Evert vaarwens 10

Stichting Vaarwens heeft bijna 16 jaren praktijkervaring en is uitgegroeid tot een professionele organisatie.


Vaarwens 4Aanpassingen 7

Stichting Vaarwens vaart een volledig gratis verzorgde vaardag voor één zieke met zijn/haar naasten. Het zijn zeer individuele vaardagen in intiem gezelschap.


Aanpassingen 4 2016 nieuwe oprijbrug 4Laadklep 1

De MS VAARWENS en de MEANDER V zijn volledig aangepast en ingesteld om gasten aan boord te nemen die aan brancard, (electrische) rolstoelen of aan andere hulpmiddelen gebonden zijn.


 Aanpassingen 6Aanpassingen 10Aanpassingen 14V Schip is klaar 21V Schip is klaar 16

De beide schepen hebben zowel binnen als buiten ruime comfortabele accomodatie om ernstig zieken te kunnen verzorgen. Er is o.a. blindering van alle ramen bij verschoning of medische handelingen, overal 230 volt voor gevoelige medische apparatuur, mobiel toilet dat overal geplaatst kan worden, traplift, tillift, brancardlift, rolstoellift, papagaaien/hangrepen op diverse plaatsen, etc...)


Aanpassingen 1Aanpassingen 26 Z Proefdraaien 4
In de stuurhut kan middels een lift of een podium de vaargast achter de stuurstand geplaatst worden in een rolstoel, zodat ze tijdens het varen ruim zicht hebben en/of even kunnen sturen. Zolang de vaargast nog een knopje kan indrukken, kan hij/zij het schip zelfs besturen...


 Aanpassingen 13 Interieur

De inrichting van de beide schepen is bijzonder 'huislijk' en ruim. De stuurhut is bijna 28 m2 en de volledig overdekte beschutte buitenkuip van 20 m2 is verwarmd bij koud weer.


 Marken Paard 2IMG 5194

De Meander V is voorzien van ergonomische stabilizers zodat het schip ook bij veel wind vrijwel slingervrij kan varen. De Vaarwens moet iets rustiger water opzoeken.


 Reddingvlotreddingsboei solas Aanpassingen 8

De schepen zijn betrouwbaar en voorzien van voldoende veiligheidsmiddelen, zoals zwemvesten en op de Meander V is een reddingsvlot voor meer ontstuimige wateren. Aan boord van beide schepen is medische kennis en een AED aanwezig!


 Meander en Ambu 40Aanpassingen 16

Stichting vaarwens zorgt voor gratis ambulancevervoer, vakkundige verpleging en goed geinstrueerde ervaren gastdames/heren.


Evert vaarwens 15Evert vaarwens 18Evert vaarwens 21

De gediplomeerde schippers hebben ruime vaarervaring, veel ondersteunende apparatuur en standaard contact met havenmeesters.


 Evert vaarwens 4Aanpassingen 15Evert vaarwens 14

De bemanning is vooraf geïnstrueerd over een vaardag en zijn getraind op veiligheid aan boord. Stichting Vaarwens wordt ondersteund door ongeveer 90 vrijwilligers.

 

E-mail