header2

Loflijke initiatieven pagina 5

Hieronder een aantal van de vele loflijke initiatieven, waarvoor - ook namens onze vaargasten - zeer veel dank:

2012

Kerst 2012: Ronde Tafel 30 te Kampen zamelt in tijdens Kerstmarkt.Ronde-Tafel-Kampen

Tijdens dit culturele evenement wordt Kampen omgebouwd tot een groot en sfeervol openlucht theater met vele optredens van toneelgroepen, muzikanten en andere artiesten
De jonge leden van deze club hebben zelf 2 prachtige dagen gehad en veel plezier beleefd aan hun actie.
Quote uit de mail: " De mannen van de ronde tafel hebben de gelegenheid gehad de handen uit de mouwen te steken en een wezenlijke bijdrage te leveren aan de moedige taak die jullie vervullen. Zoals al eerder gezegd hebben we groot respect voor het werk wat jullie doen en ik spreek namens ons allen als ik zeg dat we diep onder de indruk zijn. Naast het goede gevoel wat we overhielden aan deze actie, blijven we natuurlijk competitieve jonge ondernemers en kan ik niet ontkennen dat we graag een behoorlijk bedrag voor jullie op wilden halen. Het moest meer zijn dan het bedrag dat we anders (zomaar) hadden gedoneerd tijdens de Interservice meeting. De teller is na twee dagen blijven steken op €2300,- !"

Dank aan alle leden van de Ronde Tafel 30 te Kampen voor hun inzet.

 

15-12-2012: Zingen voor Stichting Vaarwens:Zingen voor SVW

Evert en Inge komen net thuis van een zeer intensieve avond waarop ze een lezing hebben verzorgd bij de KNMC over de stichting met een prachtige opbrengst. Als ze moe maar voldaan thuiskomen, staat er een melding van een prachtig initiatief op hun facebook pagina waarvoor ze helemaal niets hebben hoeven doen. Het Zeemanskoor en de Gospelgroep hebben in Kollum gezongen voor SVW!

Hulde aan iedereen die voor ons heeft gezongen en gedoneerd. Het bracht maar liefst € 730,- op!!

 

September 2012: Lions Kampen doneert spontaan.Fam. van Kooten 5

In september hebben Evert en Inge vanuit Kampen hun vaardagen gemaakt, met aansluitend een lezing voor de serviceclubs van Kampen en omgeving. De Lions Club Kampen was erg onder de indruk van het vaardoel van de SVW en heeft nog eens in de buidel getast om een donatie te doen. Het feit dat het direct en kleinschalig doel is, heeft de Lions nog meer gestimuleerd en ze brachten maar liefst € 500,- bijeen.

De SVW is hier zeer verheugd mee.

 

September 2012: Dubbel jubileum lijdt tot inzameling.

Fam. van Kooten

Het echtpaar Victor en Tineke van Kooten is onlangs samen 140 jaar geworden en dat hebben ze gevierd. Ze hadden in het najaar samen de lezing van Evert in Kampen bijgewoond en waren bijzonder geraakt door het directe doel van de Stichting en ze besloten tijdens hun jubileumfeest een inzamelingsactie voor de SWV te houden. Daarbij hebben ze via een prachtig slimme constructie de fiscus ook nog mee laten betalen. Het bracht maar liefst € 1500,-

Hulde aan het paar en dank aan de fiscus...

 

Opbrengst Stichting Voetveer Zaandijk voor SWV.Voetveerdonatie

Het uit particulier initiatief ontstane Voetveer Zaandijk zet jaarlijks velen over naar de andere kant. Het groeide uit tot de Stichting Voetveer Zaandijk met momenteel 67 vrijwilligers. De overtocht kost € 1,- en na aftrek van kosten wordt het resterende bedrag jaarlijks gedoneerd aan een goed doel. Stichting Vaarwens mocht € 1000,- ontvangen. De dames Marianne en Emma van de SVZ (http://www.voetveerzaandijk.nl/ ) kwamen samen aan boord van de Meander het bedrag overhandigen. Hulde voor dit prachtige initiatief!!!

 

Opbrengst feestje voor SVW.178 John Vekemans 026

Op 27-9-2012 voeren John, Carla en Ellen een dag mee op de Meander vanuit Kampen. De dag er voor was John nog jarig en er waren in dezelfde periode meerdere gedenkwaardige dagen zoals een huwelijksjubileum e.d.

John en Carla besloten nog éénmaal een feest te organiseren met een inzamelingsaktie voor Stichting Vaarwens. Er werd maar liefst €200,- ingezameld en overgemaakt aan SVW.

Dank lieve mensen!

 

Opbrengst opening Rinia fietsen te Makkum voor SVW.Rinia fietsen

Rinia fietsen in Makkum heeft haar prachtige fietsenwinkel drastisch verbouwd en uitgebreid Omdat Evert en Inge regelmatig in Makkum vertoeven is er een goede relatie tussen Theo en Yvon van Rinia fietsen ontstaan en zij besloten dan ook direct om bij de opening een inzamelingsactie te houden voor Stichting Vaarwens. Er werden boeken van Evert verkocht en er is spontaan gedoneerd. Zelfs de koks die de catering verzorgden, hebben besloten de kosten voor het buffet beschikbaar te stellen voor SWV.

Er is maar liefst € 595,- bijeen gebracht!
Theo en Yvon, dank voor dit fantastische initiatief.

 

Verkoop van creatieviteiten tijdens vakantieweek naar Stichting Vaarwens.Vrijwilligers Rooseveldhuis

Tijdens de jaarlijkse verwenweek in het Rooseveldhuis te Doorn die "hetvakantiebureau.nl" organiseert voor diaconale vakantieweken, bedoeld voor ouderen en voor mensen die zorg nodig hebben in hun dagelijks leven, zijn er handwerkjes en andere creatieviteiten verkocht. Een deel van de opbrengst ging naar Stichting Vaarwens. Er werd € 316,80 overgemaakt! Een superinitiatief van alle vakantiegangers en hun één op één begeleiders. Zeer veel dank!

 

Opbrengst schilderijveiling verwenweek voor Stichting Vaarwens.Verkoop schilderij Art Huijser

Tijdens de vakantieweek van de Zorgvakantie afd. Noord Holland in Doorn heeft dhr. Art Huyser een prachtig schilderij gemaakt. Dit schilderij werd geveild en de opbrengst wilde dhr. Huyser aan de Stichting Vaarwens schenken. Dhr. Vermaire deed het hoogste bod en het bracht maar liefst € 450.- op. Verder zijn er nog meer inzamelingsacties gehouden waarvan de opbrengst nog niet bekend is. Een loflijk initiatief waarvoor we de zeer kunstzinnige Art Huyser, dhr. Vermaire en vele anderen die dit bijeen hebben gebracht onze dank zeggen.

 

Deel opbrengst rommelmarkt voor de stichting.Rommelmarkt Monndam


Zaterdag 1 september werd er in de opstandingskerk in Monnickendam aan de Graaf Willemlaan 1 door de protestantse gemeente van Monnickendam een enorm grote rommelmarkt georganiseerd. Een deel van de opbrengst ging naar Stichting Vaarwens! Het bracht maar liefst € 1500.- voor onze stichting op.
Een geweldig loflijk initiatief waarvoor zeer veel dank!

 

Kamper serviceclubs sponsoren Stichting Vaarwens.Kamper-serviceclubs-14

Na de prachtige vaardag van donderdag 27 september, was de dag voor Evert en Inge nog niet vol. Ze verkasten naar de Kamper Koggewerf waar ze in de Taveerne een lezing mochten verzorgen voor de in alle haast bijeen geroepen Kamper Service clubs (Rotary, Lions, Ronde tafel, Soroptimisten etc...). Daaraan voorafgaand hadden ze "open schip" voor iedereen die de Meander wilden bezichtigen. Om acht uur nam Evert de microfoon ter hand en vertelde zijn verhaal. Je kon een speld horen vallen... en na een vragenronde werd er een cheque overhandigd waarop stond dat er tot nu toe al € 2000.- was ingezameld, maar dat het eindbedrag nog hoger zou worden. Daarbij was de collectezak rond geweest, waarin ook nog een vaardag bijeen was gesprokkeld. Vervolgens mocht Evert zijn boeken verkopen en signeren, waarvan de opbrengst ook naar de stichting gaat.
Dolgelukkig, moe en voldaan ontvangen ze als afscheid ook nog bloemen en een doos wijn. Het was in alle opzichten een zeer productieve en vruchtbare dag.
Dank Kampen en omgeving... tot volgend jaar!!

 

Donaties vuurtorenbezichtiging voor SVW.Torendag-2012-14

Op 9 september was het monumentendag en daar hoort de vuurtoren van Marken ook bij. Thijs en Liliane, de bewoners van de vuurtoren, zijn bewogen met onze stichting. Ze hebben twee dagen lang zelfgemaakte jam, souvenirs en vrijwillige bijdragen verkocht en ingezameld en brachten een geldbedrag bijeen van maar liefst € 565,-!!!! Evert mocht op deze prachtige zondag zijn boeken signeren. Hulde aan Thijs en Liliane voor hun nimmer aflatende enthousiasme en inzet!

 

Uitbreiding PC geheugen en netwerk:Nieuwe NAS Siedenburg ICT

Siedenburg ICT heeft Stichting Vaarwens wederom gesponsord, door er voor te zorgen dat al het fotomateriaal en de documentatie van de vaardagen goed beschermd is in een Synologie dubbelschijfs geheugen. Zo kunnen onze vaargasten ten allen tijde beschikken over het fotomateriaal van hun vaardag. Daarnaast heeft Siedenburg ICT een netwerk aan boord aangelegd, opdat we met alle PC's kunnen communiceren met deze server.

Een kostbaar maar geweldig geschenk, waarvoor zeer veel dank!

 

Geld in plaats van bloemen:Collecte-Ciska

Ciska is dit voorjaar nog met ons mee geweest en we hebben een zeer fijne dag samen gehad. Ciska leed aan A.L.S. en kreeg daarbij ook nog een agressieve vorm van lymfklierkanker. Voor haar overlijden heeft ze te kennen gegeven dat de vaardag voor haar van zoveel betekenis was geweest, dat ze liever geen bloemen wilde, maar een donatie voor onze stichting zodat wij dit mooie werk kunnen voortzetten. We waren diep ontroerd toen haar man Ruud de doos met inhoud kwam brengen. Het leverde € 620.- op!!!

Dank lieve Ciska, rust zacht.

 

Sponsorende warme bakker:Kees Grutter

Bakkerij Kees Gutter uit Monnickendam ondersteunt de stichting door de catering te sponsoren. Uit eigen beweging zeiden ze: "Er hoort toch ook gebak bij de koffie? Nou dat krijgen jullie er ook bij hoor!" Wat een geweldig initiatief! 

Dank aan de heerlijke warme Bakkerij Kees Gutter en alle medewerkers!

 

Onno Ouwendijk heeft op een geweldige manier Evert zijn boek 'Wie vaart, beleeft' geillustreerd. Het boek wordt zeker een succes en ook hiervan gaat weer een deel van de opbrengst naar Stichting Vaarwens. Onno besloot zijn honorarium voor het illustreren volledig aan Stichting Vaarwens te schenken. Een geweldig initiatief waarvoor veel dank.

 

Omslag_Wie_vaart_beleeft_thumb