header2

Nieuwsflitsen

 • Jubileumboek is uit!

  Als zoenenjpgHet is zo ver, het prachtige jubileumboek ter gelegenheid van twaalf en een half jaar vaarwens dat Evert de afgelopen winter schreef, is uit. Het is een heerlijk 'koffietafelboek' vol prachtige verhalen, anekdotes en voorvallen tijdens het ontstaan van Stichting Vaarwens. Een echte aanrader en je steunt de stichting ermee bij de aanschaf. Klik op het boek om het te bestellen.
 • Nieuwsbrief beschikbaar

  Screenshot maart 2019De onlangs verschenen nieuwsbrief is beschikbaar. In de nieuwsbrief worden de meest actuele ontwikkelingen gemeld. U kunt zich inschrijven voor de regelmatig verschijnende nieuwsbrief door een verzoek in te dienen via een aanvraagpagina. Klik op de foto om naar de aanmeldpagina te gaan.
 • Evert en Inge ontvingen een lintje

  De Lintjesregen 57dag voor Koningsdag werden Evert en Inge (de oprichters van onze stichting) tijdens de lintjesregen beloond voor hun tomeloze inzet middels een lintje, ontvangen door de Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema. Met gepaste trots onving het 'Stel' de onderscheiding, en ook wij zijn er als stichting bijzonder trots op. Gefeliciteerd Evert en Inge!
 • Bouw eigen vaarswensschip gaat voorspoedig

  Bouw 62De bouw van het eigen vaarwensschip bij SRF Shipbuilding in Harlingen gaat voorspoedig. Bekijk de bouwvorderingen door op de foto te klikken. 
  Let wel, we zijn er nog niet! Er is nog geld nodig voor de inrichting en er is ook nog geen budget voor de exploitatie van het schip. Blijf ons dus steunen!

Nieuw vaarwensschip

Assistentie gezocht

Meander Evert en Inge 2

"De Meander en haar bewoners vragen om assistentie!"

De Meander V is hun eigen huis

Veel mensen vergeten dat het huidige vaarwensschip - de Meander V - het varende privé woonhuis van Evert en Inge is. Het wordt wekelijks intensief gebruikt door vele vaargasten en hun naasten en dat is op zich niet erg, maar wat als eigenaar/schipper Evert ziek wordt, het schip pech heeft of andere onverwachte caliamiteiten zich voordoen waardoor de Meander V even niet inzetbaar is... Vaarwens kan bestaan dankzij het wel en wee van het schip en het echtpaar en er is geen backup. Ook denken Evert en Inge aan de toekomst. Hoeveel drukker kan het nog worden, hoeveel langer willen ze dit nog aankunnen? Reden genoeg om de continuiteït van vaarwens te verankeren middels een eigen schip van de stichting.

Speciale gasten

Vaarwens aanpassingen 19Na ruim beraad hebben we besloten dat het noodzakelijk is geworden om een eigen vaarwensschip te realiseren. Dit om continuïteit te kunnen blijven bieden voor onze zeer speciale gasten in hun laatste levensdagen, die graag nog éénmaal een onvergetelijke dag op het water willen doorbrengen. Velen liggen in een hospice, zijn bedlegerig of zijn gebonden aan hun eigen (vaak zware elektrische) rolstoel. Dat houdt in dat ze per brancard of met hun rolstoel aan boord moeten kunnen worden genomen. Bij de laatste groep gasten horen ook een groot aantal mensen met ALS.
De toekomst
De aanvragen worden zo veelvuldig dat het tijd wordt voor een uitwijkmogelijkheid. Dat zien we in de vorm van een tweede schip, dat naast de Meander V inzetbaar zal kunnen zijn en wordt bemand door ons en ervaren schippers en vrijwilligers.

Gastschepen

Ooit hebben we het plan opgevat om gastschepen in te zetten om daarmee meer vaarwensen te kunnen vervullen. In de praktijk is echter gebleken dat dit niet makkelijk haalbaar is, omdat er nauwelijks gastschepen te vinden zijn waar - een enkeling nagelaten - veilig en comfortabel een brancard of een zware elektrische rolstoel aan boord kan komen. Mede vanwege comfort, veiligheid, betrouwbaarheid en logistieke redenen, hadden we al besloten om het inzetten van bijna al de gastschepen te beëindigen.

Uitvoering

Rolstoelers op meander 5Meander V is door de jarenlange ervaring dusdanig aangepast dat ze volledig is ingericht om immobiele gasten veilig aan boord te kunnen nemen. Schipper Evert weet dan ook als geen ander wat er nodig is om een schip in te richten voor deze groep vaargasten. Een kant en klaar aangepast schip zullen we niet vinden, dus blijft een nieuw en eigen stichtingsschip de enige optie.

Budget

Het sparen, tekenen, rekenen en ontwerpen is al begonnen. Wat blijft is het budget.
Startschot
Het startschot is gegeven... sluit je aan. Alle hulp vanuit het land is nodig om dit schip te verwezenlijken. Kleine en grote bijdragen... alles is welkom! Heb je een idee, sluit je aan en meld je als donateur, stuur een bericht met een bedachte actie of zegt het voort... Kijk ook op onze donatiepagina of op de loflijke initiatieven om op ideeën te komen.

Droom mee... denk mee... duw mee... dram mee... doe mee!

"Hadden we maar geld als water, dan hadden we morgen een eigen Vaarwens schip. Het water is er al, nu nog het geld."Help en doneer op
NL17INGB0005659179
t.n.v. Stichting Vaarwens o.v.v. Vaarwensschip

 

E-mail