header2

Verslagen Vaardagen 2010

Vaardag 080 op 29-04-2010

Een uitgelezen vaardag.080 Mw Oosterom 2

Vandaag varen we met mw. Oosterom. Ze heeft haar dierbaren uitgenodigd om haar deze dag te begeleiden aan boord van de Meander. We troffen het met het weer want er was nauwelijks wind en het zonnetje scheen uitbundig.

De stemming zat er al snel in en er werd zonder aarzeling besloten om koers naar Volendam te zetten. De wens van mw. oosterom om nog één keer Voldendam te zien, en dan wel vanaf het water kwam uit. Na aankomst in de haven van Voldendam werd de lunch genuttigd, en daarna zette het gezelschap voet aan wal. Het was voor Mw. Oosterom nog een tour de force om van het schip af te komen vanwege haar zeer beperkte longinhoud, maar met tussenpozen bijkomen lukte het toch.Natuurlijk is er de gebruikelijke foto in klederdracht en een wandeling door het gezellige Volendam. Zodra de foto's klaar waren en werd er een gezellig terrasje gepikt en na het nuttigen van een koel glas gaat het gezelschap weer aan boord. Een heerlijke terugreis bracht ons aan het eind van de middag weer in Schellingwoude. Het was een heerlijke dag.

Eén van onze gasten werkt zeer intensief in het beursleven en hij schreef het volgende in zijn column in de internettelegraaf:

Lol in je laatste dagen, wie mag zo gaan ?

Echte rijkdom:

"Hoe was het ?", vragen de jongens als ik veel te laat binnenkom om nog aan het beursspel deel te nemen. "Het is een bijzondere en blijde dag geworden", geef ik als antwoord. Vandaag voer ik mee op de Meander. De ex-loodstender maakt dagtochten voor mensen die een zeer slechte levensverwachting hebben door een levensbedreigende ziekte.  Onze tante Tonnie is, op gezegende leeftijd, in die fase gekomen en mocht vandaag (plus een 'plukkie' familie) mee.  We kwamen oa. in Volendam en gingen gierend van het lachen met z'n allen op de foto in klederdracht.  Lol in je laatste dagen, wie mag zo gaan ?  De initiatiefnemers Evert Stel en Inge de Graaf maken dit mogelijk op hun eigen schip zonder een cent subsidie.  Het tekort wordt verkleind door donaties en lezingen. Ik ken veel mensen die een dag nodig hebben om hun geld te tellen. En tegen me somberen over de gedaalde waarde van hun aandelen, venture en onroerend goed.  Ik zal ze adviseren om naar www.stichtingvaarwens.nl te surfen voor ECHTE rijkdom ipv inflatie-eurootjes.
Junior praat me bij over de dag.  Arcelor profiteerde niet van een beter dan verwachte kwartaalwinst en positieve outlook. etc......

Sem van Berkel 


Vaarwel tante Tonnie
Auteur Vaarwens


Met dank aan WSV de Zuiderzee voor het beschikbaar stellen van de faciliteiten.

Mw Oosterom 1
Mw Oosterom 10
Mw Oosterom 2
Mw Oosterom 3
Mw Oosterom 4
Mw Oosterom 5
Mw Oosterom 6
Mw Oosterom 7
Mw Oosterom 8
Mw Oosterom 9