header2

Verslagen Vaardagen 2012

vaardag 148 op 22-05-2012

De verrassingsdag voor Michiel.148 22 5 202 Dhr Michel Nijhuis 043

Michiel is nog maar 57 jaar en wordt ook getroffen door de ziekte A.L.S.

Zijn kinderen willen hem verrassen en hebben de Stichting Vaarwens gevonden via Internet. Alles wordt in het volste geheim voorbereid en als de dag is aangebroken schijnt de zon volop als ze vroeg vertrekken vanuit Markelo. Het is een hele rit bij warm weer en onderweg begeven de remmen van de auto het ook nog. De ANWB schiet te hulp en daarna wordt de rit vervolgd naar Amsterdam. In opperbeste stemming arriveert het gezin in Schellingwoude…. De rest leest u hieronder van de familie zelf.

Auteur Vaarwens.

Met dank aan de WSV de Zuiderzee
en de KNZ&RV voor de medewerking.

Het verslag van de familie:

 

Onze dag begon met een beetje pech onderweg. Maar gelukkig hadden we creatieve mannen mee en kregen we genoeg hulp! Onze pech aan de auto was al gauw opgelost! Op het moment dat we weer wilden vertrekken richting de Noorder IJdijk, belde Inge ons om even te vragen hoe de heenreis verliep. Erg lief en attent vonden we dit. En dat Evert en Inge lieve mensen zijn dat hebben we wel gemerkt! We werden warm onthaalt op de meander! En zij hebben er voor gezorgd dat de dag geweldig was! Vooral voor Michiel. Het weer was geweldig! Geen wolkje aan de lucht en zo'n 27 graden! Heerlijk! We mogen zelf kiezen waar we heen willen! Volendam word het! Aangezien we wat later waren door de pech onderweg, gaan we gewoon onder het varen heerlijk lunchen. En wat krijgen we een verhalen te horen van Evert! Onvoorstelbaar wat je allemaal kan meemaken! Omdat we zo nieuwsgierig zijn en blijven hebben we maar gauw een boek van hem gekocht! Michiel gaat onder het varen ook even bij de stuurstand van Evert kijken! Hij geniet ook volop van alle verhalen! Ook geniet hij van alle sigaretten die Ellie hem in de auto al even heeft gedraaid! Want er is op die dag menig sigaretje door heen gegaan! En dat mag ook want dat is voor hem ECHT genieten!

En wat krijgen we een verhalen te horen van Evert! Onvoorstelbaar wat je allemaal kan meemaken!

In Volendam aangekomen wordt Michiel netjes in de rolstoel door Evert van de Meander afgereden. Aan allerlei aanpassingen is op hun woonboot gedacht, anders kon dit niet! In Volendam was het genieten van alle toeristen, terrasjes en uiteraard PALING! Er was ook nog wat paling voor de terugreis en dat we Evert hier blij mee maakten was te zien! haha!  Na een uur kwamen we dus terug voor de terugreis! We kregen de nieuwe haven (inclusief de boot van Jan Smit) van Volendam te zien. Wat is Nederland toch mooi. De reis vervolgde zich ook nog langs het Muiderslot, waar we de Groene Draak hebben bewonderd. Wel van afstand hoor! Kortom: Een dag die Michiel en wij niet gauw meer zullen vergeten! Geweldig dat Evert en Inge dit voor mensen over hebben! We hebben hier echt heel veel respect voor en zijn erg dankbaar voor de mooie dag! Nogmaals BEDANKT!
Familie Nijhuis


22-5-202 Dhr Michel Nijhuis 023
22-5-202 Dhr Michel Nijhuis 025
22-5-202 Dhr Michel Nijhuis 030
22-5-202 Dhr Michel Nijhuis 032
22-5-202 Dhr Michel Nijhuis 041
22-5-202 Dhr Michel Nijhuis 042
22-5-202 Dhr Michel Nijhuis 043
22-5-202 Dhr Michel Nijhuis 038