header2

Verslagen Vaardagen 2012

Vaardag 149 op 30-05-2012

Deze wens is voor Liny Strijbos, want ze stuurde ons de volgende mail:149 30 5 2012 Lidy Strijbos009

"Geachte mevrouw en meneer,
Heel graag zou ik een keer met jullie een dagje gaan varen. Ik ben mevr. Liny Strijbos, ik ben onlangs 80 jaar geworden. Ik heb A.L.S. en ben inmiddels beperkt in lopen en ik kan niet meer eten, mijn tong is verlamd. Ik krijg daarom dagelijks twee keer sondevoeding. Ik kan ook niet meer praten en gebruik een lightwriter en de computer om met anderen te communiceren. Ik zou evt. met een andere organisatie mee kunnen varen, maar daar is het eten en de gezelligheid met anderen altijd van belang. Dat vind ik erg naar omdat ik niet meer kan eten!!
Het varen zou ik geweldig vinden omdat mijn man en ik vroeger een snelle boot hadden en ik het heel fijn vond om op het water te zijn. Ik woon in Rijswijk - Zuid Holland en ik ben benieuwd waar de boot vandaan vaart. Omdat ik niet kan praten is het fijn als u per mail contact met mij opneemt. Ik kan dan zelf verder met u per mail zonodig dingen uitleggen of afspreken.
Met vriendelijke groet Liny Strijbos."

De afspraak wordt gemaakt en Liny komt met haar vrienden (buddy's) en haar therapeute naar Schellingwoude op een prachtige zonnige dag. Lachend laat ze zich in de rolstoel aan boord brengen en de humor is - ondanks dat ze niet kan praten - niet van de lucht. Met wilde gebaren maakt ze perfect duidelijk hoe ze alles ervaart, wat ze wil en wat ze niet wil. Tachtig jaar oud, ze zit achter de PC en internet, mailt en surft. Het is noodgedwongen haar enige communicatiemiddel. Iedereen om je heen is al overleden en dan krijg je A.L.S. De spraak valt als eerste uit en de toekomst is onzeker. Nu is ze er even uit en geniet van haar vaardag... maar zoekt steun en geborgenheid bij Inge...!
Hoe sterk, maar tegelijk hoe kwetsbaar kan een mens zijn? Het was een superdag met een emotioneel afscheid.
Liny heeft het kaartje meegenomen waarop het verzoek tot het schrijven van een vaarverslag staat. We wachten haar verhaal af...
Auteur Vaarwens
Met dank aan de WSV de Zuiderzee
en de KNZ&RV voor de medewerking.

Liny maakte een lief bedankje:

Lieve Inge en Evert, hierbij een verslagje van mijn vaardag. Dat doe ik met genoegen, al hoewel ik daar geen ster in ben. Eenmaal op kade zag ik de boot al liggen, hij valt wel op tussen die andere scheepjes. Snel een paar foto’s gemaakt en we werden liefelijk ontvangen. Ik in een rolstoel en de rest er achteraan over die smalle loopplank op het randje naar de boot toe. Prachtig wat een vaartuig en wat een aardige mensen. En dan gaan we varen en ik naar buiten voorop de boot en dat loopt zo gesmeerd.Veel gezien in die omgeving en de Groene Draak gezien want we lage er naast, ik kwam ogen tekort. Ik wilde alles zien en prachtig weer en nog vele andere dingen zoals Durgerdam, langs Pampus, Muiderzand haven, naar Muiden, lunchen… en dat was maar een gedeelte,. We gingen ook nog door de Oranjesluizen en het IJ op, haven Nieuwendammerdijk en langs het centraal station. Mijn dag kon niet meer stuk en dan in de zon op zo’n mooie boot met zo’n aardige kapitein en zijn matroosje.
Veel liefs en alle dagen een goede vaart met nog meer mensen die hier van kunnen genieten en al het nare vergeten voor een dag. Ik denk er alle dagen nog aan.
Groetjes Liny Strijbos

 

30-5-2012 Lidy Strijbos001
30-5-2012 Lidy Strijbos002
30-5-2012 Lidy Strijbos009
30-5-2012 Lidy Strijbos014
30-5-2012 Lidy Strijbos017
30-5-2012 Lidy Strijbos020
30-5-2012 Lidy Strijbos021