header2

Verslagen Vaardagen 2012

Een vaardag met gemengde gevoelens.

Philippe heeft de ongeneeslijke ziekte A.L.S. en gaat een dag mee varen. Het weer is goed en een pril gezinnetje komt aan boord. De kleine Lieke van 2 maanden kijkt ons tevreden en wijs aan vanuit de maxicosy. We helpen Philippe in een rolstoel de luie trap in Schellingwoude af en rollen hem aan boord. Hij snuift de atmosfeer van het gezellige haventje direct op en voelt zich op zijn gemak. Het wordt een fijne intieme dag, waarin we spreken over alle onderwerpen die te maken hebben met geboren worden en sterven. Op open water zoekt Philippe een beschut plekje op het schip en tuurt in gedachten over het water. Wij kunnen zijn emotionele dwalingen haast aanraken en geven hem ruimte. De kleine Lieke heeft een zeer wijze blik in haar kleine oogjes, alsof ze eigenlijk best begrijpt waar het om gaat...

Woorden schieten te kort en foto's zeggen meer dan duizend woorden...

Auteur Vaarwens.

Met dank aan de WSV de Zuiderzee en de KNZ&RV te Muiden voor hun medewerking.

151 Philippe de Lange  (2)151 Philippe de Lange  (4)151 Philippe de Lange  (3)151 Philippe de Lange  (5)151 Philippe de Lange  (1)151 Philippe de Lange

 

Enkele Facebookreacties:

"Bah, wat oneerlijk. Ik heb hier een dochter liggen die niet veel ouder is dan hun meiske. De gedachte dat zij haar papa zou moeten missen, en dat papa haar niet zou kunnen zien opgroeien..... Nauwelijks te bevatten. Wat een vreselijke ziekte."

"Hoe hard kan het leven zijn...."

"Goeie vaart! Door jouw berichten, Evert, realiseer ik mij heel goed, hoe waardevol het is om gezond te zijn............ dank je wel!"

"Nou ik heb precies het zelfde, word altijd weer wakker geschud door Evert zijn berichtjes. We moeten zo dankbaar zijn voor onze gezondheid."

"Ik heb gestort voor A.L.S. moeten meer mensen doen!!!!! Superrr"

"Hier krijg je toch kippevel van! Ik heb nav het vorige berichtje gegoogled en ook gestort!"