header2

Verslagen Vaardagen 2012

Vaardag 160 op 19-07-2012

Een dag met zon, wind en water voor Fokko.160 19 7 2012 Fokko v Molen 003

De zomer is slecht. Het was de afgelopen maand slecht. De berichten zijn slecht. Het weer wil niet meewerken. Toch hebben we alle vaardagen tot nu toe onder redelijke goed omstandigheden kunnen maken. Vandaag is de 160ste vaardag van Fokko van der Molen, Geboren in Zuidlaren en is evenals Evert een echte Drent. Ze hebben vast veel herinneringen aan die omgeving om uit te wisselen. Fokko lijdt aan de ziekte A.L.S. en hij is al gedeeltelijk verlamd. Na dagen regen en vanmorgen nog hevige onweersbuien, klaart het op als het gezelschap op de haven arriveert. De stemming zit er goed in en de grappen zijn niet van de lucht. Fokko heeft een prachtig T shirt aan en dat spreekt boekdelen!! Onder veel prachtige kreten en opmerkingen door zijn vrienden wordt Fokko aan boord gerold en met de lift in de stuurhut op het rolstoelpodium gezet....
Auteur vaarwens.

Met dank aan:
Marina Monnickendam
Havendienst Volendam voor de gastvrijheid,
Fotoshop Volendam voor de foto.


Een prachtig verslag van Tineke:

Fokko's vaardag:

Via het maatschappelijk werk kreeg mijn zwager Fokko een dagje varen aangeboden aan boord van de Meander van Inge en Evert. Mijn zus Ria en zwager Fokko nodigden ons en zijn beste vrienden uit, om deze dag met hen mee te gaan. Tot aan deze uitnodiging hadden wij nog nooit gehoord van de Stichting Vaarwens. Gelijk aan het "Googlelen" geslagen natuurlijk. Wat een plezier en hartelijkheid straalt er, ondanks al het leed, van deze site af. Nu even een kort verslagje van onze dag:
's Morgens 19 juli 2012 op naar Monnickendam met de Tom Tom aan. Nu, daar wordt je dus niet echt vrolijk van. Eenmaal aangekomen in Monnickendam stuurde dit ding ons nog aardig in de rondte. Het was dus nog even zoeken geblazen. Uiteindelijk aangekomen op onze bestemming stonden Inge en Evert al op ons te wachten met één van de liefste honden die ik tot dusver ben tegengekomen (Joey).
Nadat Fokko aan boord is gerold en op zijn majestueuze plateau is gehesen gaan wij het water op onder het genot van heerlijke koffie met koek verzorgd door Inge. Er bleek een aardig windje te zijn, ik geloof iets van windkracht 7. Aan boord merkten wij daar toch niet zo heel veel van.
Vanuit Monnickendam met alle mooie verhalen en anekdotes van Evert zijn wij via Marken naar Volendam gevaren, waar wij aan land zijn gegaan na eerst heerlijk geluncht te hebben aan boord van de Meander.Wat een plezier en Hartelijkheid straalt er, ondanks al het leed, van deze site af. En wat een leuke dag hebben wij gehad, zo enorm genoten. Mede door Evert en Inge.
Wat hadden wij het toch ontzettend getroffen met het weer, één enkel buitje, niet meer, zelfs de zon kwam door in Volendam.
Nadat Ria en Fokko op de foto waren gegaan in Volendams kostuum hebben wij nog even heerlijk rond gewandeld. Daarna weer terug naar de Meander waar Evert en Inge ons weer opwachtten. Tja, aan een onvergetelijke heerlijke dag komt ook weer een einde. Dus op naar Monnickendam. Evert ging nog even volgas met de boot terug naar Monnickendam.
Na afscheid genomen te hebben van Evert en Inge zijn wij gewapend met een mooi boek van Evert met zijn allen nog heerlijk gaan eten in Aalsmeer.
Bedankt voor een onvergetelijke dag (ook de sponsors die dit mogelijk maken) en heel veel succes met jullie liefdevolle, fantastische werk!
Groet Tineke Elzenaar-19-7-2012 Fokko v Molen 001
-19-7-2012 Fokko v Molen 003
-19-7-2012 Fokko v Molen 006
-19-7-2012 Fokko v Molen 016
-19-7-2012 Fokko v Molen 018
-19-7-2012 Fokko v Molen 022
-19-7-2012 Fokko v Molen 026
-19-7-2012 Fokko v Molen 029
-19-7-2012 Fokko v Molen 035
-19-7-2012 Fokko v Molen 038