header2

Verslagen Vaardagen 2013

Vaardag 213 was voor Jan. Het was een dag om nooit te vergeten..

Via de Stichting Ambulancewens Nederland kwam de wens van Jan van Schalkwijk binnen. Hij is uitbehandeld en wil met zijn naasten er graag nog een dag uit. Dat het zo'n supervaardag met de Meander zou worden, had hij niet verwacht. Het weer was goed, de sfeer was goed, de omgeving was super en ga maar door... Jan genoot, maar soms namen de emoties de regie...

Vaarwel Jan...

Auteur Vaarwens

Met dank aan:
Marina Monnickendam voor de gastvrijheid.
Bakker Gutter voor de catering.
De Stichting Ambulancewens voor het vervoer.
Vaarvrijwilligers Thijs en Liliane voor hun toegewijde hulp.

Lees onderaan de foto's het lieve en ontroerende verslag van de familie... Jan is 4 dagen later overleden...

213 Jan van Schalkwijk 1213 Jan van Schalkwijk 11

 

Onze vader kon niet goed meer praten vanwege de canule maar als hij z'n vinger erop zette kwam er wel geluid uit. Iedere keer als we zeiden: "Lekker hè?" dan stak hij direct zijn twee duimen op met dat hij wilde zeggen: "Prachtig!" Dat zou zijn antwoord geweest zijn. Zo was mijn vader.

 

213 Jan van Schalkwijk 13213 Jan van Schalkwijk 15
213 Jan van Schalkwijk 27213 Jan van Schalkwijk 40213 Jan van Schalkwijk 59

Afscheidsverhaal.

Wat heeft papa genoten van de bootreis! We gingen er s'ochtends heen en werden opgehaald met de ambulance van Stichting Ambulance Wens. Stichting Vaarwens heeft het dan weer mogelijk gemaakt om op zeer korte termijn mijn vaders laatste wens in vervulling te laten gaan. In de ochtend is hij eerst nog door de verpleegkundige klaar gemaakt om op reis te gaan. De hele week had hij het erover gehad dat hij zin had in de bootreis op de Meander. Eenmaal op de boot met de brancard stak hij direct zijn handen in de lucht van: "Heerlijk! Het vrije gevoel en de wind door m'n haar!" Onze vader kon niet goed meer praten vanwege de canule maar als hij z'n vinger erop zette kwam er wel geluid uit. Iedere keer als we zeiden: "Lekker hè?" dan stak hij direct zijn twee duimen op met dat hij wilde zeggen: "Prachtig!" Dat zou zijn antwoord geweest zijn. Zo was mijn vader. De bootreis was ontzettend mooi, we hadden super mooi weer en het was ook niet te heet. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Heerlijke koffie met een aardbeiengebakje s'ochtends. S'middags een rondleiding bij gekke Thijs zoals Evert zou zeggen! Gekke Thijs woont op een een soort van eilandje met een vuurtoren. We zijn even aangemeerd op dat eilandje met vuurtoren en dat heet het Paard van Marken. We kregen daar een rondleiding en we hebben nog boven op de vuurtoren gestaan en gezwaaid naar papa die op de boot zat inmiddels in de rolstoel! Daarna hebben we op de boot gegeten en er was heerlijk brood belegd met verschillende salades, en lekker diverse soorten fris en/of melk. Wij zijn zo blij dat deze dag door heeft kunnen gaan en dat dit op korte termijn heeft kunnen plaats vinden. Want we hebben ontzettende mooie foto's en herinneringen erbij gekregen die niemand ons meer afpakt. Hartstikke bedankt Evert en ook Inge (ondanks dat wij jou niet gezien hebben, toch bedankt!) Bedankt alle sponsoren! Mijn vader heeft zo genoten! Gisteren (maandag 29 juli 2013) is hij rond 12:00 s'middags komen te overlijden. Wij missen hem ontzettend erg, en vinden het veel te vroeg. Maar over de dood heeft niemand wat te zeggen, wanneer het komt. Bedankt iedereen, ook namens onze vader!
Hij vond het ongelooflijk dat dit geregeld was voor hem en voor hem alleen, en had dit nooit meer vergeten.

Veel liefs,

Ingrid (echtegenote), Mischa (dochter) en Rutger (zoon)