header2

Verslagen Vaardagen 2013

Vaardag 230 op 08-10-2013

Joop gaat varen!

We kregen de volgende vaarwens binnen;
"Goedendag,

Voor onze vader (69 jaar) die sinds maart 2012 de diagnose ALS gekregen heeft zou ik graag nog een dag varen willen bezorgen. Hij is in 2 jaar tijd van een hard werkende zeer gezonde man met groot eigen bouw en ontwikkelingsbedrijf, verworden naar een totaal afhnankelijke, niet meer kunnen eten en pratende man. Ik hoop dat er op niet al te lange termijn nog een mogelijkheid is of zitten jullie al helemaal volgepland dit jaar?
Bij voorbaat dank en ik zie uit naar uw reactie."

Vandaag (8 oktober 2013)  maakten we vaardag 230 met Joop. Hij lijdt aan ALS is in 2 jaren tijd volledig door de ziekte uitgeschakeld. Joop heeft met zijn vrouw en 3 dochters genoten van zijn vaardag. Om privacyredenen wil de familie liever geen herkenbare foto's op het internet, waar wij volledig begrip voor hebben.

Vaarwel Joop...

Auteur Vaarwens

Met dank aan:
Marina Monnickendam voor de gastvrijheid.
Havendienst Volendam voor de gastvrijheid.
Thijs en Liliane voor de rondleiding op de vuurtoren.
Bakker Gutter voor de catering.
De Stichting Ambulancewens voor het vervoer.

Het mooie verslagje van dochter Ineke:

Na een rit van 1,5 uur kwamen we aan in monnikendam. Hierbij werden we opgewacht door een breed lachende en vrolijke Evert, die ons spontaan deed lachen zonder dat hij al tegen ons praatte J Dit zette de toon al voor de hele dag, een zeer ontspannen, vrolijke met verhalen doorspekte dag. Heerlijk voor onze vader om niet als patiënt benaderd te worden maar als gelijke vergast te worden op leuke anekdotes. Bij het wegvaren was het nog licht mistig. Een zachte sluier hing over het water en gaf alles een gedempt beeld. We zijn rustig het water opgegaan en gingen haven in haven uit. Nog een leuk half uur doorgebracht in Volendam en bij het uitvaren van de haven brak de zon op een fantastische manier door het wolkendek en wierp een zilveren plak op het water. Adembenemend!
Tussen te middag kregen we heerlijke sandwiches waar veel aandacht aan besteed was, zo lekker!
Wij zijn heel blij dit mee te hebben gemaakt en bedanken jullie hartelijk voor de liefde en warmte en  uiteraard de gastvrijheid.
Lieve groet,
Ineke en familie.
Joop vd Berg 022
Joop vd Berg 044
Joop vd Berg 049
Joop vd Berg 050
Joop vd Berg 055
Joop vd Berg 060 1-BorderMaker
Joop vd Berg 060 3-BorderMaker