header2

Vaardagen 2014

Vaardag 287 op 3-9-2014

Een zonovergoten dag voor Jeroen en zijn gezinnetje...

Jeroen vecht al jaren tegen de kanker in zijn lichaam want hij wil zo vreselijk graag samen mijn lieve vrouw hun beide dochtertjes zien opgroeien. Het is hem niet gegund, want zijn strijd brengt hem hooguit iets meer tijd... Vandaag gaat hij met zijn gezin varen op de Meander V. Het is heerlijk weer, de zon schijnt en het is 24 graden. Er staat een stevige bries, wat een extra dimensie aan de dag geeft. Jeroen geniet van zijn kinderen, het samenzijn, de mooie panorama's en het water! Zijn echtgenote is fotografe, dus er is beeldmateriaal genoeg voor... later als...
Vaarwel Jeroen! Hou je haaks vechter!!287 Jeroen van Steden 1
Auteur Vaarwens.

Met dank aan:
Marina Monnickendam voor de gastvrijheid.
Havendienst Volendam voor de gastvrijheid.
Bakker Gutter voor de catering.
Thijs en Liliane voor de rondleiding op de vuurtoren en de foto's
Vaarvrijwilligers Jan en Gerrie.

Het vaardagverslag van Jeroen's echtgenote Corina:

"Beste Evert & Inge (Jan en Gerrie)

Woensdag 3 September.
Om 10:30 worden we ontvangen in de Marinahaven in Monnickendam. Evert staat al klaar met de rolstoel waar Jeroen meteen in kan stappen. Onze dochters Noa en Lynn vinden het een beetje spannend, maar voelen zich meteen op hun gemak bij Evert, Jan en Gerrie. Jammer dat we Inge niet kunnen ontmoeten vandaag, zij verzorgt haar dementerende moeder in Eindhoven. Nadat we wat instructies hebben gekregen (voor de meiden vooral dat ze niet mogen rennen op de boot) vertrekken we richting Marken. Daarna meren we aan in Volendam waar we een heerlijke lunch krijgen aangeboden op het schip. Gerrie heeft lekkere broodjes met kaas, ham, eiersalade en ossenworst. Na de lunch gaan Noa en Lynn met mama even winkeltjes kijken. Jeroen blijft op de boot en zit lekker in z'n stoel in het zonnetje. Evert laat de hond Joey even uit en na een uurtje vertrekken we richting het witte paard van Marken. Deze prachtige vuurtoren wordt bewoond door Thijs en Lilianne.

Heel veel respect en bewondering voor jullie, mooi om te horen dat jullie blij worden van dat ene moment geluk wat je een zieke kan geven.

Bij hoge uitzondering mogen Noa en Lynn samen met mama, Evert en Jan de toren beklimmen. Boven genieten we van het uitzicht over het water en de omgeving. Dan vertrekken we weer richting Volendam waar we een vrij nieuwe haven van Landal bekijken en we ook de boot van Jan Smit zien liggen. Het laatste stukje naar Monnickendam valt Jeroen in slaap en praat ik even met Evert. Evert verteld over zijn dochter die ook twee jonge kinderen heeft en haar man heeft verloren, maar weer gelukkig is in de liefde. Mooi om te horen dat iemand na veel ellende toch het geluk weer heeft gevonden. En mooi om naar de verhalen van Evert te luisteren, wat jullie motiveert om dit werk te doen. Heel veel respect en bewondering voor jullie, mooi om te horen dat jullie blij worden van dat ene moment geluk wat je een zieke kan geven. We hebben genoten, van de zon, het water, de gastvrijheid, de verwennerij. We willen jullie bedanken voor deze mooie herinnering!

Lieve groet Jeroen, Corina Noa & Lynn van Steden."