header2

Vaarwens 312 op 08-04-2015

Een mistige start met een zonnig eind.312 Aad Ottervangers 033

Aad lijdt aan PLS en alles wordt hem langzaamaan afgenomen. Gelukkig kan hij nog zijn handen gebruiken en voedsel innemen, maar verder gaat het bergafwaarts. Toch zit hij niet bij de pakken neer! Wat een positiviteit!!! Deze man blijft lachen, grappen maken, genieten en liefde geven. Heerlijk om hem een dag te zien genieten met zijn naasten. Vroeger huurde hij vaak een kruiser en voer een vakantie lang door Nederland. Vandaag begon het in potdichte mist. We voeren Pampus bijna middendoor voordat we het zagen... In potdichte mist zijn we het 'Buiten IJ' ingevaren, maar éénmaal binnen kwam de zon door. Het werd een superdag! Liefs en sterkte Aad en naasten! Wij hebben evenveel van jou genoten als jij van ons...

Stekte Aad
Auteur Vaarwens

Met dank aan:
KNZ&RV te Muiden voor het beschikbaar stellen van de faciliteiten
Oranjesluizen voor de uiterst vlotte bediening
Vaarvrijwilligster Francoise voor de fantastische hulp

Een prachtig verslag van Aad:

Acht april 2015. De dag die de mist in ging?
In de voor mij wel vroege ochtend op weg naar Muiden, in een rap tempo, iets te rap misschien, kwamen we naar een klein uurtje rijden aan in Muiden. Daar ontvangen door een hele vriendelijke Evert de eigenaar van deze prachtige omgebouwde loodsboot (in een woord geweldig) en zijn gastvrouw Francis.
Eerst even kennis gemaakt met de rest van de mee gekomen familie, en aan boord gebracht door Evert, de trap op naar de woonruimte en de stuurhut, was door een ingenieus systeem van Evert elektrisch gemaakt, dat was even makkelijk binnen komen. Toen stond de koffie ook nog eens klaar voor de liefhebbers en thee voor die gene die niet van koffie hielden, en wat kwam er te voorschijn? Een heerlijke taart, was erg lekker. Na de koffie alle trossen los en even een klein stukje achter uit varen om de boot van onze prinses Beatrix te bewonderen van dicht bij, want die ligt tenslotte in Muiden naast de Meeander.
Toen op weg het IJsselmeer op richting het eiland van Pampus, net zo als mijn broer die ook mee zou gaan, maar die lag voor Pampus op zijn bed met griep, jammer voor hem, hij was er graag bij geweest.Het was in het eerste uurtje wel erg mistig en Pampus was pas redelijk goed te zien toen we er langs voeren. Evert wist er heel veel over te vertellen, niet alleen of Pampus, maar over nog heel veel meer, van wat wij allemaal onderweg tegen kwamen, geweldig hoe deze man het vertelde, vervolgde wij onze reis, richting Amsterdam, het weer werd steeds mooier, en de zon brak steeds verder door, dus het zou wel eens een mooie dag kunnen worden, na een tijdje gevaren te hebben, werd de tijd voor de lunch, Evert besloot om bij de sluizen te gaan liggen voor dat we het IJ op konden varen, lekker uit de wind gelegen onder een dijk, en daar werden we toch verwend met een brood maaltijd, jeetje het kon niet op, van alles en nog wat, met melk, karnemelk, en nog veel meer. We konden het niet allemaal op. Na ongeveer een klein uurtje de motoren weer gestart, en weer op weg, door de sluis heen, op weg naar Amsterdam, daar nog eventjes een afslag genomen om bij de yuppen van de woonboten langs en heel langzaam te varen, want ik heb zelf ooit eens de fout gemaakt om zelf iets te hard te varen langs woonboten en een klein probleempje mee gehad. Maar de ene nog mooier en luxer dan de andere. Was leuk om te zien. Ik was lekker na het eten, beneden op het buiten dek blijven zitten, inmiddels lekker in het zonnetje. Over het IJ heen, en overal uitleg van gehad van Evert, het oude Veronica schip en een schip van Greenpeace, en nog veel meer van die leuke bezienswaardigheden, na een tijd over het IJ gezworven te hebben was de tijd om richting Muiden te varen. Dat werd een leuk tochtje terug, er was wat vuil in de motor blijven zitten en moest even schoon geblazen worden, dus op het moment dat het water diep genoeg was, was het gas er flink op, en dat ging lekker hard over het water, zo'n 45 km, was leuk, en daar kwam Pampus weer in zicht, maar nu in het zonnetje, wat is het een mooi stukje Nederland. Rond 4uur weer terug in Muiden.
En afscheid genomen van de bemanning , wat was het een super dag,
Bedankt Evert en Francis voor deze mooie dag
Veel liefs van ons allen die mee waren.

Aad Ottervangers 008
Aad Ottervangers 012
Aad Ottervangers 029
Aad Ottervangers 033
Aad Ottervangers 038
Aad Ottervangers 043
Aad Ottervangers 049
Aad Ottervangers 055
Aad Ottervangers 060
Aad Ottervangers 082
Aad Ottervangers 088
Aad Ottervangers 097