header2

Vaarwens 319 op 29-04-2015

Twee vrienden delen het laatste leven...319 Arie en Harry 86

Harrie en Arie zijn lotgenoten... Beiden trof een wreed lot! Ze lijden beiden aan kanker en zijn ongeneeslijk. In het revalidatiecentrum ontstond een ware vriendschap, ook bij hun beide echtgenotes. Samen delen ze dik en dun, zo ook deze vaardag. Harrie ligt op de brancard en wordt door Cor en Ilse van de SAW naar Kampen gebracht. Arie kan nog een paar stappen doen en komt met rolstoel. De weerberichten zijn niet echt geweldig, maar bij het weerzien zit de stemming ziet er direct goed in. Even later zijn beiden gesetteld in de stuurhut van de Meander V. Er gebeurt veel, teveel om soms te bevatten! Evert vertelt, het schip vaart, natuur schuift voorbij... puur genieten SAMEN! Arie heeft de nodige kilometers achter het stuur van vrachtwagens gemaakt en mag nu achter het stuurwiel van de Meander V. Als een volleerd schipper vaart hij het schip moeiteloos tussen de zandplaten en de ondieptes van het Ketelmeer door... genieten!!
De dag vliegt voorbij en het afscheid is onverbiddelijk. Bij de ambulance smoezen Evert en Harrie samen, wat uitmondt in een dikke traan. Deze traan bevat verdriet, boosheid, onbegrip, dank en liefde...

Vaarwel lieve vrienden! Hou je haaks met z'n vieren...
Auteur Vaarwens

Met dank aan:
Koggewerf en gemeente Kampen voor het beschikbaar stellen van de faciliteiten
Marina Schokkerhaven voor de gastvrijheid
Stichting Ambulance wens Nederland voor het vervoer en verpleging
Vaarvrijwilligster Francoise

Een berichtje van de familie:

"Twee vrienden, Ari en Harrie beiden ongeneeslijk ziek. Samen kijken ze met hun vrouwen Evi en Nellie uit naar een dagje varen met stichting Vaarwens. Tot de laatste dag was het spannend of het wel door kon gaan. Woensdag 29 april was het dan zo ver. Harrie en Nellie werden met de wens ambulance opgehaald door Cor en Ilse en Ari en Evi komen met de taxi. Blij om elkaar weer te zien worden we ook hartelijk ontvangen door Evert en Francoise. Ari en Harrie worden aan boord gebracht en krijgen een mooi plekje aan het raam. Na een welkomst woordje en een lekker kopje koffie varen we uit. Het is een prachtige dag met veel zon veel natuur schoon en een fijne vaart. En de inwendige mens kwam ook niets te kort het was heerlijk. De hartelijkheid van Evert en Francoise en van Cor en Ilse waren warm en bemoedigend. Een dag om nooit te vergeten. Een dag om veel moed uit te putten. Wij willen Jullie bedanken en wij hopen dat Jullie nog veel mensen zo gelukkig kunnen maken als ons. Alle vrijwilligers van Stichting Vaarwens, hartelijk dank voor jullie inzet en nog veel succes met dit prachtige werk.
Groetjes van Ari en Evi
Harrie en Nellie.

Arie en Harry 10
Arie en Harry 2
Arie en Harry 21
Arie en Harry 22
Arie en Harry 33
Arie en Harry 37
Arie en Harry 50
Arie en Harry 57
Arie en Harry 62
Arie en Harry 63
Arie en Harry 71
Arie en Harry 84
Arie en Harry 86
Arie en Harry 89
Arie en Harry 9