header2

Vaarwens 454 op 17-03-2017

Een voormalig varensman weer aan het roer...454 Piet 012

Er komt een intakeformulier binnen op www.vaarwens.nl waarop wij altijd binnen 24 uur reageren. Toen we de medische situatie van Piet lazen, waren we verbaasd. Het waren er nogal wat aandoeningen, waaronder enkelen levensbedreigend. De vaardag wordt snel ingepland en vandaag kon Piet al mee.
Muiden... de Meander ligt gepoetst klaar om haar gasten te ontvangen. Vaarvrijwilligers Tineke en Kees staan klaar en keurig op tijd komt de familie de parkeerplaats op rijden. Het gezin (Piet met zijn echtgenote en twee dochters) stapt goedgemutst uit de auto. Ze hebben er zin in en even later rijdt Evert met Piet in de rolstoel de Meander op. Met uiterste krachtsinspanning werkt de sterk verzwakte varensman zich op de bank in de stuurhut. Daar nestelt Piet zich in bij Evert achter het roer. De dag kan beginnen... de trossen kunnen los!
Een welkom van Evert en daarna vertelt Piet zijn levensverhaal. Er passeert een geschiedenis als varensman, als chauffeur en een waslijst aan aandoeningen waaraan hij momenteel lijdt!
Vol trots vertelt hij over zijn vroegere nautische ervaringen en later het leven als vrachtwagen en buschauffeur. Ondertussen laaft hij zich met zijn naasten aan alles wat er voorbij komt.
Er is zoveel te zien, er is zoveel te delen, er is zoveel genieten, dat Piet bij tijd en wijle even vergeet hoe broos zijn leven is.. Op de terugreis geeft Evert het roer over aan Piet. Ondertussen waait het stevig, en dat is tegenwoordig meer regel dan uitzondering in Nederland. Met een grote glimlach achter het stuurwiel, navigeert Piet de Meander V in een knobbelige achteropkomende zee, haar als ervaren stuurman terug naar Muiden.
We maken nog een rondje Muiden en dan nemen we afscheid, een moment waarop iedereen het even te kwaad krijgt...

Ahoy Piet, hou je haaks!
Auteur Vaarwens

Piet: † 10-12-2017

Met dank aan:
KNZ&RV voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Amsterdam Marina voor de gastvrijheid
Oranjesluizen Amsterdam voor de vlotte schutting
Vaarvrijwilligers Tineke en Kees voor hun inzet
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

-A-Piet-001
-Piet-001
-Piet-002
-Piet-003
-Piet-004
-Piet-005
-Piet-006
-Piet-007
-Piet-008
-Piet-009
-Piet-010
-Piet-011
-Piet-012
-Piet-013
-Piet-014


Berichtje van Piet zijn dochter Linda:
Het was een fantastische dag. Niet alleen me vader heeft genoten maar ook wij. Je zag hem gewoon ontzettend genieten en een beetje de ellende van zijn ziekte vergeten. Hij was zo ontspannen en zo blij als een klein kind. De dag was ontzettend goed mooi en zo liefdevol gegeven door de mensen van vaarwens. Het eten was geweldig , de route die we vaarde was top en daarbij ook de enthousiaste bemanning heerlijk. mij petje af voor deze mensen. Door deze dag hebben wij een super geweldige aandenken. Bedankt namens onze allen,  Linda

Berichtje van Piet's echtgenote Ria:
Namens Piet bedankt voor deze geweldige dag. Hij heeft zo genoten van deze dag en wij ook. Wat zijn jullie kanjers om dit voor hem te doen. Wij zijn enorm dankbaar voor deze dag die wij van jullie hebben gekregen. Er zijn geen woorden voor hoe liefdevol hebben gedaan. Gr. Piet, Ria, Linda en José.