header2

Vaarwens 457 op 27-03-2017

Een dag zon is in de duisternis welkom..457 Catharine 000

Als moedige Amerikaanse jonge vrouw, probeert Catharina hier in Nederland haar toekomst op te bouwen. Dan komt er ruim voor je 50ste levensjaar het moment dat je pijn voelt in je rechter schouder, dan ga je naar je arts met klachten, dan word je niet gehoord, dan word je afgescheept met fysio en pijnbestrijding, dan krijg je na een jaar te horen dat het toch niet iets onschuldigs is, dan stellen ze pas de diagnose dat het kwaadaardige kanker is, dan krijg je de boodschap dat je niet meer beter wordt, dan kun je wegens omstandigheden in het vertrouwde thuis niet meer uithouden en verkast naar een hospice, dan mag je verdrietig, boos en verbitterd zijn!!!
Vandaag komt Catharine aan boord van de Meander V. Ze wacht in het Hospice Den Helder af op wat gaat komen, en dat is voor haar weinig rooskleurig. Ze wordt getipt met de boodschap dat ze er nog een dagje uit kan om te varen.
"Okay... I would like that very much..." was haar directe antwoord.
De zon schijnt al als ze met haar hechte vriendin en haar man in Muiden aan komt.
"Are we the only ones?" vraagt ze, en als Evert uitlegt dat ze hun huis voor haar alleen een dag beschikbaar stellen, valt er een spanning van Catharina af. Ze voelt zich vandaag dan ook werkelijk thuis en probeert door de 'bitterness' heen te genieten van wat haar geboden wordt.
Een knuffel, een goed gesprek, een anekdote en af en toe even de emotie... alles kon en mocht er zijn!
De morfine tegen de pijn doet haar werk en keuvelend in de kuip met haar hechte vriendin, genietend van de zonnige panorama's van Amsterdam en omstreken, zit Catharina de dag te beleven, waarvan ze geen idee had hoe het zou zijn.
Catharine is moegestreden tegen de artsen die niet luisterden, tegen de schijnbaar onoverwinnelijke kanker, tegen de pijn en tegen de wil om te blijven vechten voor leven. Gelaten verlaat ze aan het einde van de vaardag de Meander V en neemt zichtbaar uitgeput afscheid van de bemanning.
"Thank you for the love and the wonderfull day you gave me!" zegt Catharine in de auto voordat ze de reis terug naar het hospice aan gaat.

Sterkte lieve Catharina...

Auteur Vaarwens

Met dank aan:
KNZ&RV voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Amsterdam Marina voor de gastvrijheid
Oranjesluizen Amsterdam voor de vlotte schutting
Vaarvrijwilligers Marijke V en Dick voor hun inzet
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

-Catharine-000
-Catharine-001
-Catharine-004
-Catharine-010
-Catharine-018
-Catharine-027
-Catharine-035
-Catharine-037
-Catharine-079
-Catharine-081
-Catharine-084
-Catharine-093
-Catharine-106
-Catharine-110
-Catharine-114
-Catharine-127
-Catharine-128
-Catharine-129