header2

Vaarwens 468 op 3-5-2017

Hansje wil leuk gaan... haar verjaardag vandaag hoorde daarbij!468 Hansje 001


Oud Olympisch zwemster Hansje Bunschoten is heeft kanker! Ze steekt het niet onder stoelen of banken en spreekt openlijk over haar wrede lot. Onlangs stond er een ontroerend artikel in het AD over Hansje, te lezen onder: http://www.ad.nl/show/terminale-hansje-bunschoten-ik-wil-leuk-doodgaan~aade231e/
Vrienden en vriendinnen organiseerden voor Hansje de vaardag met onze stichting... het werd een bewogen – verjaar - dag!
Keurig op tijd arriveert het gezelschap op de haven van de KNZ&RV te Muiden. Iedereen is opgetogen en Hansje heeft geen idee van wat haar te wachten staat. Evert verwelkomt het gezelschap en er stapt een goedlachse mooie vriendelijke vrouw uit de auto. Een lieflijke omhelzing volgt en even later scharrelt iedereen keuvelend naar de Meander V.

“Wát een schip! Gaan we daar mee varen?” lacht Hansje verbijsterd.
“Yep... het is ons huis Hansje.... We varen vandaag met ons huis!” grapt Evert.
Binnen is het behaaglijk en iedereen nestelt zich na een warm welkom in. Koffie, taart, gezelligheid en een samenzang voor Hansje... ze is vandaag jarig. Hansje geniet van haar dierbaren om zich heen.

De sterke vrouw is een autoriteit op TV gebied en ze regisseerde vele programma’s als ‘Studio Sport en ‘de Rijdende Rechter’... maar de regie over haar gezondheid had ze niet in de hand. De kanker won het en haar lichaam is bezaaid met tumoren. Er zitten alleen al 25 in haar hoofd! Toch heeft ze nog het vermogen om te genieten van alles wat haar geboden wordt... zeker haar (waarschijnlijk laatste) verjaardag, aan boord van de Meander V.
We zingen, we klinken, er wordt viool gespeeld, oud collega’s komen langs in de Amsterdam Marina, we lachen, we genieten... dat je zo kunt gaan... Respect!
Wat zijn we dankbaar dat we jou – mooi mens – in dit laatste stukje hebben mogen leren kennen...

Sterkte lieve Hansje
Auteur vaarwens.
Met dank aan:
KNZ&RV voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Amsterdam Marina voor de gastvrijheid
Oranjesluizen Amsterdam voor de vlotte schutting
Vaarvrijwilligster Connie
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

-Hansje-001
-Hansje-002
-Hansje-004
-Hansje-006
-Hansje-010
-Hansje-015
-Hansje-017
-Hansje-023
-Hansje-037
-Hansje-046
-Hansje-048
-Hansje-055
-Hansje-057
-Hansje-060
-Hansje-076
-Hansje-083
-Hansje-086
-Hansje-098
-Hansje-106