header2

Vaarwens 496 op 5-7-2017

Een prachtdag voor een zeeman…496 Ad 070

ALS je vroeger vele zeereizen hebt gemaakt, zout water in je aderen hebt, varen je lust en je leven is, maar in de herfst van je leven schipbreuk lijdt aan de ALS, dan is een dag op het water met je (klein) kinderen een welkom geschenk. Vandaag ging Ad de hele dag varen en hij genoot!
De zon staat waterig aan de hemel en de temperatuur is perfect, ALS Ad arriveert op Jachthaven Waterland met zijn (klein) kinderen. De elektrische rolstoel is zijn steun en toeverlaat, want zijn (eens zo sterke) zeebenen doen door de ALS niets meer… Als een volleerd navigator stuurt hij zijn zware machine aan boord van de Meander V, gevolgd door zijn (klein) kinderen. Evert vertelt over het schip en Ad hangt aan zijn lippen, terwijl vaarvrijwilligers Danny en Ellie zorgen.

De trossen gaan los en iedereen geniet van deze prachtige vaardag. We navigeren langs een onbewoond tropisch McDonaldseiland in de Gouwzee, sturen door enorme wiervelden met waterplanten, doen verschillende havens aan en maken koers richting de Vuurtoren van Marken. De vuurtorenwachter Thijs vaart ons tegemoet op een spiegelgladde Zuiderzee in zijn prachtige sloep en maakt een schitterende fotoreportage, waarna we aanmeren naast zijn vuurtorenhuis.
Er is een heerlijke lunch en iedereen geniet van alles wat ons geboden wordt. We mogen de toren in en Thijs en Evert vertellen over de geschiedenis van de Markante vuurtoren. Er worden massa’s foto’s gemaakt en Ad zit met Danny herinneringen te delen op het achterdek van de Meander V.
De dag schuift voorbij, we varen, we scharrelen, haventje in, haventje uit… De (klein) kinderen genieten, Ad en zijn vrouw genieten, de vrijwilligers genieten… even lijkt het allemaal heel gewoon!

ALS we afscheid nemen, valt er een traan en Ad beseft even weer de lading van de vaarwensdag… Het liefst zou hij samen met de tijd voor anker gaan en de onverbiddelijke klok van de ALS stilzetten, maar de ziekte is onverbiddelijk! De varensman berust in deze gedachte en wacht gelaten onder wat gaat komen…

Sterkte Ad en lieve familie,
Auteur Vaarwens

Met dank aan:
Jachthaven Waterland voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bakker Gutter en slagerij Spronk voor de gesponsorde catering
Thijs en Liliane Spijker voor de gastvrijheid en de prachtige foto’s
Vaarvrijwilligers Ellie en Danny voor de inzet
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Een lief bericht als reactie op facebook van Claudia:
Dank jullie wel voor deze onvergetelijke dag ❤. We hebben allemaal genoten en weer mooie herinneringen gemaakt. Wat zijn jullie mooie mensen die dit allemaal mogelijk maken. Een mooi verslag van een heerlijke dag. Liefs van ons allemaal...
Claudia

-Ad-001
-Ad-039
-Ad-041
-Ad-043
-Ad-070
-Ad-071
-Ad-072
-Ad-095
-Ad-100
-Ad-101
-Ad-102
-Ad-104
-Ad-105
-Ad-123
-Ad-124
-Ad-125
-Ad-159