header2

Vaarwens 497 op 6-7-2017

Nog één keertje trouwen...497 Jermain 105

In de kracht van zijn leven wordt Jermain getroffen door een zeer zeldzame kankervorm, genaamd NET CA.
Het gevolg van de ziekte is dat Jermain lijdt aan een groot aantal ongemakken die het leven zwaar maken.
Zo is Jermain altijd koud en loopt hij bij 25 graden zomerweer nog met een sjaal om , muts op en twee paar sokken aan… Daarnaast zijn teveel prikkels, drukte, inspanning en stress fnuikend voor hem. We moeten rust en ruimte zoeken voor Jermain, en vandaag waren de ideale omstandigheden voor zijn wens om nog een keer te varen…

Er arriveert een gezellige club mensen op Jachthaven Waterland en ze hebben er zin in. Het is warm weer, maar aan het einde van de dag komt daar verandering in middels zware (onweer) buien… Snel gaan ze allemaal aan boord, want er moeten nog slingers worden opgehangen. Jermain zijn schoonmoeder is morgen jarig en dat willen ze op de Meander V vast vieren. Als die even later aankomt, wordt er uit volle borst voor haar gezongen… geweldig!
Na overleg wat te gaan doen, besluiten we niet het drukke Volendam op te zoeken, maar de rust, de ruimte en de sereniteit van de atmosfeer rond de vuurtoren van Thijs en Liliane te gaan kiezen.

De Meander V knort gestaag door het water bij heerlijke warme zomerse temperaturen en haar bemanning geniet van alles wat hen geboden wordt. Jermain zit in een gemakkelijke tuinstoel zich te laven aan de weidsheid van het water en vind rust in lichaam en geest.
Vuurtorenbewoner Thijs komt ons in zijn sloep al tegemoet varen en maakt foto’s terwijl we de terp naderen. Joke en Hiepke hebben ondertussen een heerlijke lunch gemaakt, die we eerst samen nuttigen. Ondertussen vertelt Evert alvast over de bijzondere locatie die ze zometeen mogen betreden. Jermain kan niet naar boven komen en zoekt een plekje in de zon en uit de wind. Velen zullen wegrennen en puffen van de hitte, maar Jermain voelt zich juist daar goed… De rest gaat de toren in en laaft zich aan het bijzondere historische monument. Als we rond de toren lopen, wordt er verteld over deze bijzondere trouwlocatie waar bewoonster Liliane mensen in ‘de echt’ verbindt. Jermain en Sanne zijn al getrouwd, maar deze locatie leek hun ideaal om het nog één keertje romantisch over te doen… Even later is Liliane in de weer met ringenkussens, bloemen en linten en dan wordt de ceremonie voltrokken… Eenieder staat er met kippenvel omheen en emoties laaien op…

We verlaten het mooie schiereilandje weer en gaan terug naar Monnickendam. Daar nemen we voor het arriveren van het slechte weer intensief afscheid van de familie als (de nog veel te jonge) Jermain en Sanne huiswaarts keren met een USB stick vol (trouw)foto’s, en een hoofd vol herinneringen, en een onzekere toekomst tegemoet gaan.


Sterkte Jermain en lieve familie,
Auteur Vaarwens

Met dank aan:
Jachthaven Waterland voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bakkerij Kees Gutter en slagerij Dirk Spronk voor de gesponsorde catering
Thijs en Liliane Spijker voor de gastvrijheid en de prachtige foto’s
Vaarvrijwilligers Joke en Hiepke voor de inzet
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

-Jermain-001
-Jermain-003
-Jermain-006
-Jermain-007
-Jermain-008
-Jermain-009
-Jermain-010
-Jermain-011
-Jermain-013
-Jermain-019
-Jermain-020
-Jermain-040
-Jermain-042
-Jermain-044
-Jermain-050
-Jermain-065
-Jermain-075
-Jermain-078
-Jermain-088
-Jermain-094
-Jermain-100
-Jermain-105
-Jermain-215
-Jermain-216