header2

Vaarwens 506 op 1-8-2017

Van veehouder naar varensman…506 Joachim 001

Het beroep van veehouder is hard werken, verantwoordelijk zijn voor je vee, voederen, verweiden, verkopen en verder kijken dan je neus lang is… Joachim is een Friese boer deed het, jarenlang, met liefde, energie en passie. Nu ligt hij te wachten op wat gaat komen, kan niets meer en hapt naar lucht… Hij was altijd al dol op het water maar had er nauwelijks tijd voor. Vandaag kon hij samen met zijn naasten nog één keer genieten van het heerlijke weidse water…

Er is weinig wind en de temperatuur is goed, als de ambulance arriveert met Joachim aan boord. Ook zijn naasten zijn er en iedereen wordt een warm welkom geheten door Evert en vrijwilligster Annemieke. Even later staat Joachim op het achterdek van de Meander V en na een kort welkomstwoordje gaan de trossen los.
De waterwereld schuift aan hem voorbij en beurtelings komen Evert en Annemiek bij hem buiten staan om de prachtige geschiedenis van de Gouwzee, Marken en haar omgeving te vertellen. We scharrelen door dichtbegroeide wiervelden naar de Vuurtoren van Marken en meren er aan, genieten van een heerlijke lunch en bezoeken de prachtige toren en tuin. Joachim zou dolgraag mee willen, maar de flinke boer is gekluisterd aan de brancard en beademing, gevoed via een stroomdraadje. Hij krijgt een heerlijk plekje op het achterdek met ruim zicht op de toren en het weidse water, terwijl Evert met Douwe, Eline en Ilse de terp bezoeken. Thijs vertelt, Evert en Annemieke fotograferen, we beklimmen te toren, we zwaaien uitbundig naar Joachim op de Meander V, we scharrelen door Thijs en Liliane hun prachtige vuurtorentuin en verbazen ons over zoveel rust en schoonheid…
De trossen gaan weer los en de kleindochters (beide scouting avonturiers) sturen beurteling de Meander V terug naar Monnickendam, waar we wederom afscheid moeten nemen van een mooi mens.
“Ik zag er gisteren best wel tegenop Evert, maar ik had het achteraf voor geen goud willen missen! Dank voor deze superdag vriend!” waren de laatste emotionele woorden van Joachim vlak voordat hij de ambulance ingeschoven werd.

Vaarwel Joachim…
Auteur Vaarwens

Met dank aan:
Stichting Ambulance Wens Nederland voor de zorg en het vervoer
Jachthaven Waterland voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bakkerij Kees Gutter en slagerij Dirk Spronk voor de gesponsorde catering keer volop genieten van zijn dag met zi
Vrijwilligster Annemieke voor haar inzet
Thijs en Liliane Spijker voor de gastvrijheid op de toren en de foto’s
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...
-Joachim-001
-Joachim-014
-Joachim-016
-Joachim-017
-Joachim-021
-Joachim-031
-Joachim-041
-Joachim-044
-Joachim-046
-Joachim-051
-Joachim-052
-Joachim-053
-Joachim-056
-Joachim-063
-Joachim-071
-Joachim-075
-Joachim-080
-Joachim-100
-Joachim-113
-Joachim-116