header2

Vaarwens 510 op 10-8-2017

Nog éénmaal de hort op…510 Marian 014

In je 54ste levensjaar worden getroffen door kanker en de boodschap krijgen dat de hardnekkige ziekte onbehandelbaar blijkt, is een hard gelag. Marian is het overkomen, maar de moedige vrouw aanvaart haar lot met opgeheven hoofd en ze besluit er nog uit te halen wat er in zit. Uiteraard hoort daar ook een dag varen met de Meander V bij en vandaag stond als bestemming Volendam op het programma om samen met haar vriendinnen/zussen onveilig te maken….

Na een flinke rit vanuit Eindhoven, arriveert de Ambulance op Jachthaven Waterland. De deuren gaan open en daarachter bevinden zich drie opgetogen dames…. Evert grapt, iedereen lacht en de stemming is gemaakt. Evert had de rolstoel uit het ruim gehaald, want Marian wilde niet met de brancard door Volendam, maar dan blijkt dat ze geen enkele kracht meer in haar benen heeft en totaal verlamd is. Een hele dag in de rolstoel houdt ze niet vol, dus bouwen we het schip om in de ‘brancardmodus’ om het hele gevaarte in de stuurhut te krijgen. Even later schuift Marian met brancard en al omhoog de stuurhut in en verbaast zich over de gezelligheid op de Meander V. Koffie, koek, keuvel en kletspraat… de sfeer zit er gelijk in. Vrijwilliger Kees maakt de trossen, en terwijl de Meander traag door Waterland glijdt, worden ervaringen gedeeld, situaties besproken en emoties gedeeld. Marken, McDonalds eiland, mateloos mooie luchten vallen ons ten deel en even later liggen we in Volendam. Marian is er nu klaar voor om de transfer te maken naar de rolstoel. Ambulancebroeders Jan en Aad helpen haar in de rolstoel van de Meander V en even later zit iedereen aan een - door Ellie gemaakte – heerlijke lunch. Dan gaat het gezelschap de hort op… Volendam in… hilarische verkleedpartij in kostuum… mensen kijken op de dijk… paling kopen… Marian laaft zich aan haar dag!

We varen nog even naar de vuurtoren waar Thijs getrouw met de camera klaar zit om foto’s te maken die ons per e-mail worden toegezonden…
Op de terugreis gaat Kees aan het roer en Evert kletst met het gezelschap in de kuip achterop het schip. De dames lachen, genieten en beleven mee als Evert ze vermaakt met spannende verhalen en hilarische anekdotes. Ze besluiten allen zijn boeken te kopen, om thuis nog meer te beleven van zijn prachtig opgeschreven varensleven.
Dan is de dag zomaar weer voorbij… het wordt een beetje stil… de werkelijk keert terug… Marian wordt weer op de brancard geholpen en gaat de ambulance in…
“Geen vaarwel Evert, maar houdoe…! Ik ben nog niet van plan te gaan en blijf vechten tot het eind…!”
Beiden vechten tegen de traan, maar die komt toch en liefdevol nemen we afscheid van deze moedige vechtende vrouw en haar naasten, die vandaag nog éénmaal de hort op zijn geweest…

Met dank aan:510 Marian 100
Jachthaven Waterland voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Havendienst Volendam voor de gastvrijheid.
Stichting Ambulance Wens Nederland voor het vervoer en de verpleging
Bakkerij Kees Gutter en slagerij Dirk Spronk voor de gesponsorde catering
Vrijwilligers Ellie en Kees voor de inzet
Thijs voor de foto’s
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Een lieve reactie van Marian:
510 Marian 081Potverdikke wat hebben wij een super dag gehad. 's Morgens iets na achten stond de wensambulance al voor de deur.
Na eerst 'n kop koffie met Aad en Jan gedronken te hebben vertrokken de 3 meiden richting Monnickendam. Aangekomen op de jachthaven, waar de Meander V klaar lag, werden wij door Evert hartelijk ontvangen en gingen aan boord. Na een welkomstverhaaltje gingen de trossen los en kon de pret beginnen, en die hebben we gehad. De stemming zat er meteen goed in. We hebben Marken, het McDonalds-eiland en de vuurtoren van Marken gezien. Daar heeft 'n bekende van Marian nog foto's gemaakt. Na een voortreffelijke lunch, verzorgd door Ellie, gingen de meiden samen met Jan en Aad Volendam in. Natuurlijk stond (hoe kon het ook anders) een foto in klederdracht op het programma.
Na een tijdje gingen we terug aan boord en nog een stukje varen. We hebben heerlijk samen met Evert, die schitterende verhalen kan vertellen, aan dek gezeten. Man, man wat een lol, dat kon omdat Kees het roer overgenomen had. Maar aan alles komt een eind en de jachthaven kwam weer in zicht. Marian ging weer de ambulance in, waar er ondanks de geweldige dag met een traantje afscheid werd genomen van Evert.

Mede door Evert (Stichting Vaarwens), Ellie, Kees, Aad en Jan was het een onvergetelijke dag.
Nogmaals KEI BEDANKT en HOUDOE, Marian
-Marian-003
-Marian-011
-Marian-014
-Marian-020
-Marian-023
-Marian-025
-Marian-027
-Marian-033
-Marian-035
-Marian-040
-Marian-045
-Marian-054
-Marian-056
-Marian-057
-Marian-061
-Marian-062
-Marian-076
-Marian-081
-Marian-091
-Marian-100