header2

Vaarwens 524 op 20-9-2017

Lotgenoten delen samen…524 Janny 090

Er zijn vier vechtende vrouwen samen de strijd tegen de borstkanker aangegaan. Samen delen ze hun strijd, en Janny is de eerste die het gevecht tegen de onmenselijke ziekte schijnt te hebben verloren. Ze is volgens haar artsen ongeneeslijk en wat rest, is wachten op wat gaat komen. Ze deelt de slechte tijding met haar strijdende vriendinnen en ze besluiten samen om er wat van te maken. Vandaag gingen ze samen varen…

Het is nog een beetje grauw weer, maar de weergoden voorspellen zon en lekkere temperaturen. Onze gasten uit het Westland arriveren al vroeg in Jachthaven Waterland en zitten even later aan de koffie. Onze vaarvrijwilligers Joke en Danny zorgen, Evert vertelt, de Meander snort en Jannie geniet. Haar strijdende vriendinnen en haar zoon vergezellen haar op deze prachtige vaarwensdag. We gaan naar Volendam, waar het gezelschap graag een foto wil laten maken in klederdracht als herinnering aan de gedeelde dag aan boord van de Meander V, waarna we samen genieten van een heerlijke lunch, klaargemaakt door Danny en Joke.

We varen naar de vuurtoren van Thijs en Liliane en zijn er welkom. Het gebeurt niet vaak, maar iedereen is mobiel en kan op eigen krachten te vuurtoren met haar prachtige tuin bewonderen. Een aantal (waaronder de moedige Janny) vinden kracht om naar boven te klimmen. Het kost Janny veel energie en halverwege moet ze even stoppen, maar haar wil is vandaag wet! Ze wil naar boven om het weidse uitzicht te ervaren. Wát een moedige vrouw!! Thijs maakt foto’s en iedereen geniet met volle teugen.

Als we weer huiswaarts varen, zit iedereen gezellig bij Evert achter de stuurstand te keuvelen bij een kopje thee, alsof er niets aan de hand is…
Dan ligt de Meander V weer vast en nemen we afscheid in de haven. Janny onthult in emotie een slecht bericht dat ze gisteren kreeg van haar arts, en dat heeft ze de hele dag meegedragen. Er is wel degelijk iets aan de hand, maar vandaag zijn we het allemaal heel even vergeten door de ‘vaarwensboost’!

Sterkte Janny.
Sterkte lieve naasten…

Auteur Vaarwens.

Met dank aan:524 Janny 064
Jachthaven Waterland voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Havendienst Volendam voor de gastvrijheid
Foto de Boer voor het portret in kostuum
Bakkerij Kees Gutter en slagerij Dirk Spronk voor de gesponsorde catering
Vrijwilligers Joke en Danny voor de inzet
Thijs en Liliane voor de gastvrijheid en de foto’s
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

-Janny-001
-Janny-005
-Janny-006
-Janny-008
-Janny-009
-Janny-010
-Janny-019
-Janny-034
-Janny-048
-Janny-049
-Janny-050
-Janny-055
-Janny-062
-Janny-074
-Janny-075
-Janny-081
-Janny-083