header2

Vaarwens 531 op 25-10-2017

Vier generaties aan boord...531 Wil

Vandaag gingen er vier generaties mee op de Meander V. Meestal heeft moeder natuur een leeftijdsvolgorde bepaald m.b.t. de houdbaarheidsdatum van de mens, maar soms is de levensloop grillig… Zo blijkt dat die volgorde in het gezin van vandaag niet volgens plan loopt. Overgroot oma had al vele malen gedacht dat ze zou gaan en ze is er eigenlijk klaar voor, maar haar lieve dochter lijkt haar nu voor te moeten gaan… De persistente kanker wil absoluut winnen van het leven en houdt geen rekening met natuurlijk bepaalde volgorde!

Wil kreeg enige tijd geleden te horen dat er medisch niets meer voor haar gedaan kan worden en dat ze haar zaken maar moest gaan regelen. Ze is er helemaal nog niet klaar voor en heeft nog zoveel plannen, maar nu moet ze zich schikken in wat haar rest. Vrijwilligster Ageet van het ‘Hospice Thuis van Leegwater’ weet hoe fijn een dag op de Meander V kan zijn en oppert een vaardag te organiseren. De kinderen en kleinkinderen ziet Wil graag, daarom was een dagje met z’n allen varen op de Meander V een plausibel alternatief om samen met vier generaties de 2de verjaardag van haar jongste kleinkind te gaan vieren.

Het waait straf en het miezert als Evert het schip samen met de vrijwilligsters Alice en Joke klaar maken voor de vaardag. Groepsgewijs druppelt het gezelschap binnen met grote tassen vol cadeautjes. De twee kleinsten zijn opgewonden, want ze gaan varen en een verjaardag vieren op een boot…
Overgroot oma komt in de rolstoel aan, maar de ‘wheelchair’ is zo’n bakbeest, dat ze nauwelijks op de rolstoellift past. We zetten haar over in de rolstoel van de Meander V en via de lift zit ze even later comfortabel op de bank in de stuurhut. Ook haar dochter Wil - onze hoofdpersoon als vaargaste - komt aan boord. Hoewel verzwakt, komt ze op eigen kracht binnen en gaat naast haar 94 jarige moeder zitten. Ook haar twee lieve dochters met kleinkinderen arriveren en dan is het gezelschap compleet. Een warm weerzien volgt en de trossen gaan los.
Buiten is het slecht, binnen is het gezellig en warm. Iedereen geniet van elkaar en van de sfeer. We gaan nog éénmaal met vier generaties bij Fotoshop Volendam op de foto in klederdracht, lunchen heerlijk, zingen ‘lang zal ie leven’ voor de allerjongste, eten taart, komen bij Thijs van de Toren op de foto, delen, genieten, ervaren en leven… al is het voor Wil nog maar heel even…

Sterkte lief gezin…
Auteur Vaarwens.

Met dank aan:
Jachthaven Waterland voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Havendienst Volendam voor de gastvrijheid
Bakkerij Kees Gutter en slagerij Dirk Spronk voor de gesponsorde catering
Thijs voor de prachtige foto’s
Vaarvrijwilligers Alice en Joke voor hun inzet
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

-Wil-001
-Wil-002
-Wil-010
-Wil-011
-Wil-013
-Wil-043
-Wil-044
-Wil-075
-Wil-077
-Wil-078
-Wil-079
-Wil-080
-Wil-081
-Wil-094
-Wil-107
-Wil-198
-Wil-199
-Wil-200
-Wil-201
-Wil-205