header2

Vaarwens 544 op 30-3-2018

Een leven, een loopbaan en een lach…544 Chris 10

In vroeger jaren werd Chris uitgezonden naar Indië voor en door het vaderland, bij terugkomst werd hij verliefd op zijn lieve vrouw Ina, kreeg een baan bij onze grootgrutter Albert Heijn en begon zijn loopbaan als locatiezoeker. Best mogelijk dat u ooit boodschappen heeft gedaan bij een filiaal dat Chris ooit voor AH heeft uitgekozen. Ze kregen twee lieve dochters en leefden samen het leven, totdat Chris in de herfst van zijn bestaan werd getroffen door de sluipmoordenaar en ondertussen al maanden het bed niet meer heeft kunnen verlaten…
Vandaag ging hij er uit, met bed en al…

Na een natte week mogen we eindelijk weer genieten van een droge dag. Vrijwilligers Pam en voormalig loods Ton zijn al aanwezig en Chris zijn beide dochters zijn al aan de koffie als de Stichting Ambulance Wens de haven op komt rijden met daarin Chris en zijn lief Ina. Een warme begroeting vind plaats en even later staat Chris comfortabel achter het raam naar buiten te kijken.
“Heb je er zin in Chris?” vraagt Evert. “Weet je… ik ben er al maanden niet meer uit geweest en had ook niet gedacht dat dit ooit nog zou gebeuren! Dankjewel dat ik vandaag mee mag!” glimlacht Chris met pretogen naar Evert.

Na een welkomstpraatje gaan de trossen los en er wordt genoten. Chris absorbeert van ieder moment dat hem geboden wordt en hij heeft geen tijd voor zorgen, pijn of verdriet. Hij lacht alleen maar en geniet van het varen en het samenzijn. Terwijl Evert vaart, Pam zorgt en Ton de dag vastlegt op de gevoelige plaat, glijdt de Meander V door Amsterdam, begeleid door een fonkelend zonnetje dat schittert over het water.

Na de lunch vaart Ton de Meander V terug naar Muiden en eenmaal op open water zien we hoe moe Chris is. Het wiegen op de golven brengt hem in slaap en het wordt stiller aan boord. Als we weer zijn aangemeerd, keert de werkelijkheid terug. Het besef dat het onomkeerbare de macht heeft waarin het gezin zich moet schikken, doet hier en daar een traan wegpinken bij het afscheid.Chris gaat de ambulance weer in en keert terug naar huis met een hoofd vol herinneringen en een USB vol foto’s van de dag…

Vaarwel mooi mens.
Auteur Vaarwens.

Met dank aan:
KNZ&RV voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Stichting Ambulance Wens Nederland voor het vervoer
Amsterdam Marina voor de gastvrijheid
Oranjesluizen voor de vlotte schuttingen
Vaarvrijwilligers Pam en Ton voor hun inzet
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Kijk... hier worden we blij van! Een lieve mail van de familie...

Beste Evert en Inge en vrijwilligers Pam en Ton.

Allereerst wil ik jullie namens ons allen, heel erg bedanken voor de fijne dag die wij gisteren met jullie mochten beleven. De sfeer was heel fijn, en bijzonder. Muiden, Durgerdam en Amsterdam vanaf het water, de mooie verhalen van Evert en de goede zorgen van Pam zorgden voor een heerlijke onbezorgde dag. Mijn vader heeft genoten en dank zij jullie zorg heeft hij dit dagje mogen meemaken. Een fotolijstje pronkt nu op zijn nachtkastje en het foto boek is in de maak.
Alle goeds gewenst voor jullie en de stichting. En dat er nog maar veel mensen mogen genieten van zo’n bijzondere dag.
Ina & Chris, Astrid, Tanja

Hierbij de antwoorden op de vragen :
1. Is er iets geweest wat de dag iets minder fijn heeft gemaakt? Alle was prima!
2. Is de tijd van ophalen en thuiskomst goed bevallen of hebben jullie een ander idee? Prima!
3. Is de duur van de vaardag te lang, te kort, goed? De duur was helemaal goed
4. Was er voldoende catering aan boord? Prima geregeld en niets te kort gekomen
5. Zijn er ideeën die wij in alle mogelijkheid kunnen veranderen op de Meander? Zou het niet kunnen verzinnen

-Chris-12
-Chris-14
-Chris-17
-Chris-20
-Chris-32
-Chris-38
-Chris-40
-Chris-52
-Chris-59
-Chris-60
-Chris-72
-Chris-74
-Chris-89
-Chris-92
-Chris-93
-Chris-94
-Chris-95
-Chris-96
-Chris-97
-Chris-98