PostHeaderIcon Stichting Vaarwens Nieuws

PostHeaderIcon April 2014 Meander gesponsord droog op Urk

Urk, de Meander gaat droog.

hoekman-shipbuilding-head

Uit een gezellig facebookcontact met visser Jan de Vries uit Urk, ontstond het initiatief om de Meander V op Urk een grote onderwaterbeurt te geven. Dat was ook wel nodig, want het schip heeft al enkele jaren niet meer droog gestaan.

Jan bracht ons in contact met fantastische werf Hoekman (voormalige Metz helling) en zo ontstond het plan om de Meander daar droog te zetten.
Bedrijfsleider Albert Dirk Koffeman stemde direct in met het plan om de stichting te steunen door de Meander V aan te pakken. Dinsdagmorgen, direct na Sail Kampen voer Evert naar Urk en aan het einde van de dag stond de Meander vakkundig droog. Een geweldige werf met veel kundigheid m.b.t. het veilig en verantwoord droog zetten van schepen. De schroeven werden verwijderd en krijgen een "uitlijnbeurt", het onderwaterschip werd drooggespoten en klaargemaakt voor nieuwe lagen aangroeiwerende verf.

Een fantastisch initiatief waar de stichting bijzonder gelukkig mee is.
Dank aan iedereen die zich inzet om de Meander V weer netjes vaarklaar te maken voor de komende jaren.

Onze speciale dank gaat uit naar:

Visser Jan de Vries voor het initiatief en de sponsoring, Scheepswerf  Hoekman voor de inzet en het beschikbaar stellen van de faciliteiten en de Fa. Lips te Kampen voor het opknappen van de twee schroeven.

Hoekman Urk 1Hoekman Urk 2

Onze speciale dank gaat uit naar:

Visser Jan de Vries voor het initiatief en de sponsoring

Fa. Lips te Kampen voor het opknappen van de twee schroeven