Skip to main content

Vaarwens 1295 op 15-03-2024

1295 Cor 10Een liefdevolle vaardag.

Onze vaargast is Cor (58 jaar) die samen met zijn echtgenote, dochter, zus, moeder en twee geloofsgenoten de vaardag komt beleven. Mentaal gaat het goed met Cor, maar fysiek minder goed want hij gaat steeds achteruit door de spierziekte ALS. Cor zit in zijn elektrische rolstoel. Kleine stukjes lopen lukt soms nog. Vandaag komen ze uit Alphen aan den Rijn om in Amsterdam te gaan varen.

Het schippersechtpaar John en Ariena gaan vandaag deze dag verzorgen, dus het gezelschap is in goede handen. Ariena maakte een mooi verslag van de dag:

Rond negen uur kwamen we op de Vaarwens aan. Alles klaargemaakt, stoelen en kussen netjes neergezet, de lunch opgehaald en koffie gezet. Daarna kwam al snel een telefoontje van Silvia; “We zijn er met tien minuten.” Klokslag 10 uur arriveerden ze. Haar man Cor - die in mei vorig jaar de ALS diagnose gekregen had - is sindsdien erg snel achteruit gegaan. Toch was hij blij dat hij nog lopend naar de boot kon, wel ondersteunend door zijn vrouw Silvia en dochter Ellen.
Ook moeder Djaan, zus Jenneke en twee goede vrienden Jeffrey en Barbara waren gezellig mee. Nadat we koffie en thee gedronken hadden, gingen we varen richting de Zaanse Schans. Het blijft voor eenieder prachtig, al die molens en oude groene huisjes . De zon kwam er zelfs ook nog bij.

In Wormerveer hebben we aangemeerd en geluncht. Dit was een fijn moment waar iedereen wel iets moois te zeggen had.
Na de lunch zijn we terug gevaren richting Amsterdam. Dit was het moment dat Cor wel het roer durfde over te nemen, en dat deed hij keurig. Ook al kostte het hem veel energie, je zag dat Cor genoot. Toen zijn vriend Jeffrey ook nog even ging varen, gaf Cor toe aan zijn moeheid en deed een klein tukje in de stoel.

Je zag dat iedereen veel liefde had voor elkaar, maar vooral de hartstocht tussen Cor en Silvia was ontroerend mooi. Het was een zeer gezellige liefdevolle dag en wij wensen dat Cor en Silvia veel kracht mogen ontvangen van de liefde die ze van hun naasten krijgen.
Cor en Silvia bedankt dat we deze dag met jullie mochten beleven. Een knuffel van John en Ariena
Auteur Vaarwens / Ariena

Met dank aan:
Dagschipper John en boots Ariena voor hun inzet
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid gasten
Brandweer Amsterdam Amstelland - kazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers
Hema Amsterdam voor de deels sponsoring van de lunch
Wilhelminasluis en bruggen in de Zaan voor de vlotte bediening
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Cor 101
Cor 105
Cor 107
Cor 108
Cor 111
Cor 112
Cor 114
Cor 115
Cor 117
Cor 119
Cor 122
Cor 124
Cor 126
Cor 127
Cor 129
Cor 132
Cor 138
Cor 140
Cor 142
Cor 145
Cor 146
Cor 163
Cor 167
Cor 169