header2

Stichting Vaarwens Nieuws

Seizoen 2021: Wijziging vaarlocatie in Monnickendam

Voor de komende jaren is er een belangrijke wijziging gekomen in de ligplaatsen van beide Vaarwensschepen op de locatie Monnickendam.

Genoegen:
De afgelopen vier jaar hebben we met veel genoegen gevaren vanuit de locatie Waterland in Monnickendam. Onder het bezielende beleid van eigenaar Jan Zetzema kregen we de ligplaats gratis aangeboden en niets was teveel om het ons naar de zin te maken. Jan sponsorde zelfs meerdere malen onderdelen als er weer eens iets de geest had gegeven. Zo kregen we een compleet accupakket en een kostbaar nieuw staartstuk voor de boegschroef gedoneerd en meer!
We zullen het nooit vergeten.

Herindeling:
Door de herindeling van Jachthaven Waterland - die is samengegaan met jachthaven Hemmeland - kregen we helaas het bericht van de nieuwe eigenaar dat er is besloten om de ligplaatsovereenkomst niet te verlengen. Wegens de grootschalige herinrichting van de haven hebben zij de komende seizoenen geen plek meer voor Vaarwens. Zij kijken terug op vier mooie seizoenen met Vaarwens en wensen ons het allerbeste voor de toekomst.

Mogelijkheden:
Daarna hebben we alternatieve mogelijkheden geïnventariseerd en kwamen in contact met de Marina Monnickendam. Een plezierig gesprek met de manager Willem Jan Aalders bood al snel nieuwe mogelijkheden en gelukkig hebben we twee prachtige ligplaatsen toegewezen gekregen.

De ligplaatsen:
De Vaarwens mag in het zomerseizoen gratis ligplaats nemen in de Amsterdam Marina.
De bemanning van de Meander V heeft gekozen voor een vaste jaarligplaats verderop in de haven op eigen kosten, want Evert en Inge willen langzamerhand wat meer stabiliteit. Ze blijven achter de schermen door werken voor Vaarwens en zijn stand-by voor spoedwensen en het invullen van de vaardagen op momenten dat de Vaarwens evenementen bijwoont.

Plattegrond Marina Monnickendam Mea V

We zijn erg gelukkig met deze oplossingen en zijn de Marina Monnickendam dankbaar voor het meewerken en meedenken in deze sublieme oplossing voor de Meander V.
Vaarwens vaart het hele jaar door: Het gehele jaar vaart de Vaarwens vanuit de Amsterdam Marina

Amsterdam Marina Vaarwens 2020 Kraanspoor 20 123
 

E-mail