header2
In Memoriam

Op deze pagina vermelden wij met diep respect de mensen en vrijwilligers die ontzettend veel voor onze stichting hebben betekend, maar ons allemaal zijn ontvallen. We zijn allemaal bezoekers van deze tijd en deze plaats. We zijn voorbijgangers. Ons doel is hier observeren, leren, groeien en liefhebben. Daarna gaan we naar huis…

Nel Westerneng
Nel Westerneng: 15-11-2021


Nel was samen met haar man Henk vrijwilligster vanaf de periode dat we in het prille begin vanuit Monnickendam begonnen te varen. Het was altijd een feestje om Nel en Henk samen aan boord te hebben want Nel was zorgzaam, lief, gedreven, maar ook gevoelig en menigeen kon zijn/haar emoties met haar delen. Ze stond er altijd voor open. Hoe bizar was het om dan - als haar laatste wens - een vaardag met haar en haar gezin te gaan maken… Het verslag is hier te lezen: Vaarwens 948

Dank voor alles wat je voor Vaarwens en voor velen hebt betekend Nel.Hans Ooms
Hans Ooms: † 6-10-2021


Hans was jarenlang enthousiast medewerker op beurzen en evenementen. Hij wist op een prachtige wijze het verhaal achter Stichting Vaarwens over te brengen aan derden en vergaarde daardoor donaties en zaaide bekendheid. Hans zat vroeger in de interieurverzorging en zorgde er ook voor, dat de Scheepsstoffeerderij Telstar uit Harderwijk volledig gesponsord de stoffering van het meubilair op de Meander V vernieuwde.

Dank voor je enthousiaste inzet HansKees Veldboer
Kees Veldboer: † 26-07-2021

Kees bracht op 30 april 2007 als eerste wens onze eerste vaargast aan boord, met de ambulance van zijn baas. We groeiden gelijk op, jij met Stichting Ambulance Wens Nederland en wij met Stichting Vaarwens. Kees en Ineke werden meer dan collega’s, het werden vrienden van Evert en Inge en ze maakten samen ontzettend veel emotionele mooie wensen. Kees ontviel ons middenin de zomer van 2021 volledig onverwacht. Wat blijft zijn mooie herinneringen.

Dank voor je collegialiteit en vriendschap Kees.Jan Visser
Jan Visser: † 17-05-2019

Jan was vriend van Evert en tevens scheepsontwerper van beroep Hij ontwierp samen met Evert het prachtige nieuwe eigen schip de 'MS Vaarwens' voor de stichting.
We zouden nog zoveel samen doen want het schip was nog lang niet klaar, maar geheel onverwacht ontviel Jan ons.

Dank voor je enthousiaste inzet bij het ontwerp en de bouw van de MS Vaarwens Jan.
Jan Brand
Jan Brand: † 10-2018

Jan was vrijwilliger van het eerste uur en zorgde er als (mede) havenmeester van WSV de Zuiderzee voor, dat we in 2007 een gratis ligplaats kregen bij de Oranjesluizen in Amsterdam. Al snel meldde hij zich aan als vrijwilliger en bleef ons samen met zijn lieve echtgenote Gerrie ondersteunen in woord en dienst tot hij ons in het najaar van 2018 ontviel.

Dank voor alles wat je voor ons hebt betekend Jan.
Nel van Geemen
Nel van Geemen: † 20-6-2018

Verdrietig en geëmotioneerd moesten we afscheid nemen van onze vaarvrijwilligster Nel van Geemen - Kool. We hadden haar - zeker tijdens de vaarwensdagen - zoooo graag aan boord. Zorgzaam, opgewekt en altijd een goed oor voor onze gasten in hun laatste dagen... dat was Nel!

Dank voor je liefde, rust en zorgzaamheid lieve Nel.
Eberhard van der Laan
Eberhard van der Laan: † 5-10- 2017


Burgemeester van der Laan twijfelde geen moment toen we hem vroegen om in ons comité van aanbeveling plaats te nemen. Hij onderschreef de stichting van harte en droeg dat ook uit.

Dank voor je inzet Eberhard.

Wouter de Wild
Wouter de Wild: † 19-10-2016

Wouter ontmoetten we in 2016 en hij was direct enthousiast over Stichting Vaarwens.  Wouter bracht ons in contact met grote namen van bekende Nederlanders, wist de juiste wegen te bewandelen om bekendheid te krijgen en donaties te verwerven, Wouter was de aanjager van het 10 jarig jubileumfeest, waarbij we het startschot zouden geven voor de inzamelingsactie voor een eigen schip van de stichting. Wouter overleed volledig onverwacht op een oktoberdag in 2016 en heeft zijn missie niet kunnen volbrengen.

Dank voor je vriendschap, je liefde en inzet Wouter.