• De Meander V vraagt assistentie...

Diverse aanzichten vaarwensschip webNa ruim beraad hebben we besloten dat het noodzakelijk is geworden om in de nabije toekomst een eigen schip voor Stichting Vaarwens te realiseren. Dit is besloten om continuïteit te kunnen blijven bieden voor onze zeer speciale gasten in hun laatste levensdagen, die graag nog éénmaal een onvergetelijke dag op het water willen doorbrengen. Lees alles onder het item:"Het eigen schip"

Screenshot maart 2019De onlangs verschenen nieuwsbrief is beschikbaar. In de nieuwsbrief worden de meest actuele ontwikkelingen gemeld. U kunt zich inschrijven voor de regelmatig verschijnende nieuwsbrief door een verzoek via een email te zenden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Burgemeester Luzette Kroon wordt ambassadeur

Luzette Kroon zonder ketenMet trots kunnen we vermelden dat Luzetten kroon - burgemeester van de gemeente Waterland - is aangetreden als ambassadeur van Stichting Vaarwens. We zijn enorm vergheugd haar in ons Vaarwensteam te mogen opnemen en zijn haar dankbaar voor bereidwilligeheid. Welkom Luzette.
  • Harrie Vriezen wordt onze nieuwe secretaris

Harrie Vriezen SecretarisWe zijn verheugd u te kunnen meedelen dat Dhr. Harrie Vriezen de functie van secretaris heeft overgenomen van Francoise Tanis. Harrie vervulde ondermeer functies als manager Planning en Control , Directeur Financien en change manager in diverse ziekenhuizen en zorginstellingen.
    Francoise blijft bestuurslid vanwege haar objectieve inbreng, maar haar agenda laat de drukkere functie van secretaris niet meer toe.

Welkom Harrie!
  • Bouwcontract ondertekend

Contract tekenenEen historisch moment! Gistermiddag werd het bouwcontract voor de bouw van het eigen vaarwensschip getekend bij SRF Shipbuilding in Harlingen. We gaan bouwen! Let wel, we zijn er nog niet! Er is nog geld nodig voor de inrichting en er is ook nog geen budget voor de exploitatie van het schip. Blijf ons dus steunen!

04-04-2019 Kielleging Vaarwensschip een feit!

Gisteren was het dan zo ver…Kiellegging Vaarwensschip 00

de kiel is gelegd en het Vaarwensschip wordt een feit. Tijdens een korte ceremonie werd in aanwezigheid van een select gezelschap, een gedenkplaatje/munt in de kiel van het schip gelast, nadat Arnoud Both (Kapitein der zee B.D) een korte uitleg had gegeven over de betekenis en de symbolische waarde van het aanbrengen van een munt in de kiel van het schip. Cora, de moeder van onze allereerste 16 jarige vaargaste Tara, laste vervolgens met hulp van lasser Rik het plaatje met daarop de naam van haar overleden dochter in de kiel. Daarna werd de spiegel van het schip geplaatst. Het was een mooi en heuglijk moment dat we op camera hebben vastgelegd en graag met jullie wilden delen. Ook is verhaal te lezen in het Noord Hollands Dagblad (de krant van vandaag – zaterdag), zondag staat er een artikel in de Telegraaf en er zijn beelden te zien op Watersport TV onder https://www.youtube.com/watch?v=dy6H-EkmGrY

Met dank aan de Vaarwensvrijwilligers die meehielpen aan het welslagen van deze bijzondere gebeurtenis, waaronder Renske, Liselotte, Francoise, Mettie, Frans, Paul, Harry, Gerard, Arnoud, SRF en natuurlijk de oprichters Inge en Evert.

Ook gaat onze dank uit naar allen die ons ondersteunden en sponsorden, zoals Bavaria, café Het Noorderke Harlingen, Bracamonte Weesp en Gravure85 voor de catering en het plaatje.

Kiellegging Vaarwensschip 00
Kiellegging Vaarwensschip 01