header2

We hebben in 2016 gevaren op:

Vaarwens 413 op 12-7-2016

Varen geeft nieuwe energie...413 Sjaan H 057

Sjaan is altijd vervent watersporter geweest en samen met haar man hebben ze oeverloos rondgevaren en genoten van het water. Nu telt ze haar laatste dagen in het hospice want de 'killercancer' heeft haar lichaam in zijn greep. Eigenlijk was Sjaan te moe om er nog een keertje uit te kunnen, want haar lichaam is gesloopt, maar toen ze hoorde dat een dagje varen tot de mogelijkheden behoorde, kreeg ze een nieuwe energieboost.
"Als was het alleen maar heel even het water op om ergens een visje te halen..." was Sjaan haar reactie.
Het werd vandaag meer dan even het water op en een visje halen. In de loop van de morgen werd Sjaan met haar echtgenoot door de Wensambulance Amsterdam vanuit Hilversum naar Monnickendam gereden, waar hun boezemvrienden hen op stonden te wachten bij de Meander V. Er komt een sterk verzwakte vrouw aan boord, die de moed en de kracht heeft verzameld om van de brancard te komen om bij Evert achter de stuurstand de dag te kunnen beleven. Haar ogen gaan wijd open en absorberen alles wat haar ten deel valt. Prachtige buienluchten, mooie vergezichten, scheepjes, bootjes, wind, water, pittoreske haventjes en wat al niet meer streelt haar ogen. Soms is Sjaan even moe en gaat op de bank liggen, maar even later zit ze weer fier rechtop te genieten van haar dag. Niet alleen Sjaan geniet... Ook haar man en naaste vrienden absorberen de dag als een spons. Het zijn tenslotte allemaal watersporters in hart en nieren...
Nederland wordt geteisterd door fikse onweersbuien met veel neerslag, maar er heeft iemand aan die luchtstroming geknutseld, want we hebben ze allemaal aan de horizon voorbij zien komen en hebben geen druppel water gehad!!!
Evert vraagt Sjaan: "We zouden een paar uurtjes varen, maar zijn al geruime tijd onderweg. Trek je het nog, of wil je huiswaarts?"
Sjaan kijkt Evert aan en antwoordt: "Wil je nog wel even doorvaren? Man... ik geniet zo enorm en ik krijg hier zoveel energie van...!"
Het werd uiteindelijk een complete vaardag, met alles er op en er aan...
Tegen vieren gaat Sjaan samen met haar naasten weer van boord en met de Wensambulance keert ze terug naar het hospice met een hoofd vol herinneringen, maar met een hart vol smart...
"Dankjewel voor deze prachtige dag. Ik had nooit kunnen vermoeden dat het zooo mooi zou zijn! Vaarwel Evert!"
Vaarwel Sjaan!
Auteur Vaarwens.
Met dank aan:
Vaarvrijwilligster Alice
Stichting Wens Ambulance Amsterdam voor het vervoer
Thijs Spijker voor de foto's bij de toren
Marina Monnickendam voor de gastvrijheid
Havendienst Volendam voor de gastvrijheid
Bakker Gutter en slager Dirk Spronk voor de catering
...en alle sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt

-Sjaan-H-013
-Sjaan-H-015
-Sjaan-H-022
-Sjaan-H-026
-Sjaan-H-027
-Sjaan-H-030
-Sjaan-H-032
-Sjaan-H-036
-Sjaan-H-040
-Sjaan-H-041
-Sjaan-H-042
-Sjaan-H-045
-Sjaan-H-047
-Sjaan-H-048
-Sjaan-H-056
-Sjaan-H-057

E-mail