header2

We hebben in 2016 gevaren op:

Vaarwens 424 op 1-8-2016

Ook Patricia ervaart de 'Meanderboost!'424 Patricia v S 013

Patricia ligt in het hospice en leeft haar dagen in afwachting wat gaat komen... De kanker heeft haar lichaam gesloopt en ze heeft de strijd verloren. Een lotgenoot ligt in hetzelfde hospice en vertelt haar van zijn laatste prachtige ervaringen op de Meander V met Stichting Vaarwens: "Moet je ook doen! Het is geweldig... Helemaal niet eng en je weet niet wat je meemaakt...!"
Patricia trekt de stoute schoenen aan en er wordt een intake ingevuld en verzonden. Enkele uren later belt Inge en in no-time is de vaarwensdag geregeld...
Vandaag werd Patricia met haar dochter en kleindochters door de Stichting Ambulance Wens Nederland naar Monnickendam gebracht voor een prachtige vaardag.
Onzeker en een beetje angstig wordt ze aan boord van de Meander V gereden en even later zitten allen aan de koffie met een roomsoesje in de stuurhut van de Meander V.
Buiten dreigt het en donkere luchten pakken zich samen, maar het blijft bij dreigen...
Evert vertelt over zijn 'huis' zijn motivatie en het programma van de dag. Vrijwilligster Marijke en Ton van de SAW maken de trossen los en even later schuift de Meander - gedreven door water - door Hollandse wolkenluchten naar haar gevarieerde bestemmingen. Gouwzee, Marken, Sijtje Boes, Jan Smit, Volendam, fotograaf... eh, fotograaf?
'Nee... dat hoeft niet hoor! Dat is veel te veel gedoe... Nee hoor... écht niet...!' antwoordde Patricia op het voorstel. De kleindochters blijven aandringen en Evert maakt duidelijk dat we dat wel met de rolstoel kunnen doen i.p.v. op de brancard de straat op...
Patricia gaat overstag en na de heerlijke - door Marijke bereidde - lunch, gaat het gezelschap onder een blakende zon van boord voor de fotoshoot in klederdracht. Het werd lachen, het werd poseren, het werd genieten, het werd... een prachtige herinnering aan een evenzo mooie dag!
Nog een lekker stukje varen, kletsen, keuvelen, genieten en ervaren buiten in de beschutte buitenkuip van de Meander V. Prachtig te zien hoe Patricia een 'Meanderboost' krijgt, los komt en van deze dag gaat genieten, ervaren, houden... Thijs van de vuurtoren maakt foto's die de familie even later via de e-mail aan boord van de Meander V binnenkrijgt en mee gaan naar huis...
Dankjewel dat we je een dag hebben mogen ontzorgen Patricia. Je bent een mooi mens!
Sterkte en goede reis in de ruimste zin van het woord...

Auteur Vaarwens

Met dank aan:
Vaarvrijwilligster Marijke
Stichting Ambulancewens Nederland voor de wens, hulp en vervoer
Thijs Spijker voor de prachtige foto's
Marina Monnickendam voor de gastvrijheid
Havendienst Volendam voor de gastvrijheid
Foto de Boer voor de prachtige foto
Bakker Gutter en slager Dirk Spronk voor de bijdrage in de catering
...en alle sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt

-Patricia-v-S-002
-Patricia-v-S-008
-Patricia-v-S-013
-Patricia-v-S-042
-Patricia-v-S-048
-Patricia-v-S-054
-Patricia-v-S-057
-Patricia-v-S-064
-Patricia-v-S-069
-Patricia-v-S-071
-Patricia-v-S-083
-Patricia-v-S-084
-Patricia-v-S-085
-Patricia-v-S-086
-Patricia-v-S-087

E-mail