header2

We hebben in 2016 gevaren op:

Vaarwens 426 op 3-8-2016

Jan heeft een superdag!426 Jan J 017
Jan lijdt - evenals zijn varensgezel Roelof - ook aan de ziekte PSMA, waarbij alle spierfuncties je categorisch ontnomen worden. Jan zit in een elektrische bediende rolstoel en komt met goede moed aan op de haven van Monnickendam met zijn naasten.
"Wat een shitweer Jan... Ik had je graag een tropische zomerdag beloofd, maar meer als dit zit er niet in!" verontschuldigd Evert zich bij de ontmoeting op de parkeerplaats.
Jan lacht: "Het is nu al een feestje... Man... ik geniet zo van een dagje er uit!"
Evert relativeert even en beseft dat de dag niet af hangt van de huidige weersomstandigheden, maar van het samen delen, ervaren, genieten... Hij ziet Jan met een glimlach van oor tot oor in een uitzichtloze situatie genieten van wat hem geboden wordt en daarbij doen de weersomstandigheden dus geen afbreuk!
"Ik zou je met dit vieze weer graag in de stuurhut hebben Jan! Kunnen we je overhevelen in onze Meanderrolstoel?" vraagt Evert twijfelend.
Jan knikt, en even later staan drie mannen het verlamde lichaam van Jan over te tillen naar de rolstoel die op de lift naar de stuurhut past...
Een kwartiertje later staat Jan prinsheerlijk op een snel in elkaar gezet podium achter de stuurstand van de Meander V, waar hij alles mee kan maken...
Hij en zijn naasten maken kennis met lotgenoot Roelof en de trossen gaan los.
Evenals Roelof, wil ook Jan graag met zijn naasten in Volendammer kostuum op de foto en de verkleedpartij gaat beginnen. Hulde aan Foto de Boer en alle kleedsters die zich iedere keer weer belangeloos inzetten om onze gasten in de klederdracht te hijsen om er een prachtige herinnering van te maken!
Er is nadien lunch, vermaak en vertier waarna de trossen weer los gaan. We varen over wild water naar de vuurtoren met Thijs aan het roer. Thijs vertelt op zijn heerlijke eigen wijze over de toren, zijn avonturen en de anekdotes, Evert en Francoise fotograferen, zorgen en vermaken, de wind loeit en geeft een extra tintje aan deze rumoerige dag, en onze gasten genieten, lachen , ervaren, beleven. De Meander V vaart en biedt een veilige schutse, terwijl we samen beseffen dat we allemaal, met onze eigen zorgen, belevenissen en gedachten één zijn...
Het was een geweldige dag van delen, genieten en samenzijn...
Sterkte Jan en je naasten,
Auteur Vaarwens
Met dank aan:
Vaarvrijwilligers Francoise en Thijs
Marina Monnickendam voor de gastvrijheid
Havendienst Volendam voor de gastvrijheid
Foto de Boer voor de prachtige foto
Bakker Gutter en slager Dirk Spronk voor de bijdrage in de catering
...en alle sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt

-Jan-J-001
-Jan-J-002
-Jan-J-004
-Jan-J-005
-Jan-J-015
-Jan-J-017
-Jan-J-029
-Jan-J-030
-Jan-J-036
-Jan-J-040
-Jan-J-041
-Jan-J-045
-Jan-J-051
-Jan-J-056
-Jan-J-058
-Jan-J-060

E-mail