header2

We hebben in 2016 gevaren op:

Vaarwens 445 op 12-10-2016

Gedeelde smart is halve smart...444 Mw. v Maas 036
 
Twee dames liggen in het hospice Bardo te Hoofddorp omdat beiden zijn getroffen door hetzelfde lot. Ze delen samen veel en in hun laatste dagen worden ze vriendinnen. Ze besluiten samen nog éénmaal iets leuks te gaan doen en worden op de hoogte gebracht van de mogelijkheid om samen nog een keertje te gaan varen. Verbaasd over de mogelijkheid dat deze optie daadwerkelijk ten uitvoer kon worden gebracht door de Stichting Ambulance Wens Nederland in samenwerking met Stichting Vaarwens, werd afgelopen maandag het intakeformulier ingevuld. Twee dagen later waren beiden vriendinnen een dag aan boord van de Meander V...
Muiden, het is fris buiten en het waait straf! Er komen twee ambulances het haventerrein van de KNZ&RV oprijden. In iedere ambulance ligt een lotgenote, vriendin, metgezel en nu reisgenoot.
Evert en Inge hebben al vroeg het schip klaar gemaakt voor deze gezamenlijke ingelaste wens en vaarvrijwilliger Danny is al op tijd aan boord.
Uit iedere ambulance komt een goedgemutste vrouw en het weerzien van beiden in Muiden is hartverwarmend. Mevrouw van Maas is nog sterk genoeg om van de brancard te komen en in een rolstoel plaats te nemen en haar vriendin - mevrouw van Ommeren - wordt met brancard en al aan boord gebracht. Daar is het een gezelligheid van jewelste met koffie, koek, kletspraat en vermaak. Beider verbazing is groot al het besef doordringt dat ze vandaag de hele dag in de 'huiskamer' van Evert en Inge mogen doorbrengen en genieten van hun 'laatste bootreisje'!
Mevrouw van Maas is geboren Amsterdamse en ze kan haar genoegen niet op, als Evert voorstelt om een 'rondje Amsterdam' te gaan doen.
Beiden genoten met volle teugen en hun naasten niet minder.
Terwijl de Meander V door het Amsterdamse water klieft, zorgen Danny en de vrijwilligers van de SAW voor hun gasten, Evert stuurt en vertelt, en de dames.... ze vergeten vandaag heel even hoe slecht ze er voor staan! Met een grote glimlach absorberen ze de dag als een spons en zelfs harde wind en knobbelige golven op het Markermeer kunnen de pret niet drukken.
Als de dag voorbij is gevlogen en we emotioneel afscheid nemen bij de ambulances, komt de werkelijkheid terug...
Vaarwel lieve vriendinnen, wat fijn dat we jullie een dag lang hebben mogen laten vergeten...

Auteur Vaarwens

Met dank aan:
KNZ&RV te Muiden voor de gastvrijheid.
Amsterdam Marina voor de gastvrijheid.
Vaarvrijwilliger Danny voor je inzet.
Stichting Ambulance Wens Nederland voor het vervoer en verpleging.
Oranjesluizen Amsterdam voor de vlotte bediening.
Alle sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt.

-Mw.-v-Maas-001
-Mw.-v-Maas-002
-Mw.-v-Maas-003
-Mw.-v-Maas-006
-Mw.-v-Maas-013
-Mw.-v-Maas-016
-Mw.-v-Maas-019
-Mw.-v-Maas-029
-Mw.-v-Maas-033
-Mw.-v-Maas-036
-Mw.-v-Maas-044
-Mw.-v-Maas-077
-Mw.-v-Maas-091
-Mw.-v-Maas-114
-Mw.-v-Maas-115
-Mw.-v-Maas-116
-Mw.-v-Maas-117
-Mw.-v-Maas-119
-Mw.-v-Maas-124
-Mw.-v-Maas-130

E-mail