header2

We hebben in 2016 gevaren op:

Vaarwens 377 op 25-3-2016

Anne Marie haar Goede Vrijdag...377 Anne Marie 45

Bij het ontwaken stort de regen in buien over de Meander V en er blaast een flinke wind over de Amsterdam Marina waar ze gesponsord ligt.
"Wat sneu...!" roept Evert bij het ontwaken, "de vaardag van vandaag valt helemaal in het water"! Morrend maakt hij samen met Inge het schip klaar en even later arriveren vaarvrijwilligers Pam van Amerongen en Kees Bloemendaal. "Het wordt al droog... man, maak je toch niet zo druk!" Even later haalt Evert Anne Marie uit het restaurant Loetje aan het IJ op de haven. Het gezelschap van 6 dames zat daar al sinds half tien aan de koffie! Anne Marie is totaal verlamd door de ALS en ze vindt het een beetje eng om met haar loodzware elektrische rolstoel over de steigers te rijden. Evert stelt voor de stuurknuppel over te nemen terwijl hij naast haar loopt. "Wat gaat dat ding langzaam! Kan ie niet sneller?" merkt hij op. Het schilpadje op het toetsenbord verandert in een haasje en even later spurten de twee onder gekreun van "oh, oeh en aaah" van Anne Marie door de motregen richting Meander. Evert rijdt de logge rolstoel behendig over de nieuwe oprijbrug aan boord en dan kan het beginnen.
In de kuiptent staat een fonkelnieuwe kachel te branden en het is er behaaglijk warm. Zelden hebben we een vrouw - in haar leven getroffen door een waslijst aan operaties en ziektes - de hele dag zo genietend zien lachen. Dat ze in de herfst van haar leven als toegift op de waslijst ziektes wordt getroffen door de ALS, is diep triest maar dat is Anne Marie niet aan te zien...
Ze genoot de hele dag van haar Goede Vrijdag!!

Sterkte lieve Anne Marie...
Auteur Vaarwens.

 

Met dank aan:
Amsterdam Marina en KNZ&RV te Muiden voor de gastvrijheid
Vaarvrijwilligers Pam en Kees
en alle sponsoren die dit mede mogelijk maakten.

Anne Marie 11
Anne Marie 13
Anne Marie 15
Anne Marie 19
Anne Marie 2
Anne Marie 20
Anne Marie 28
Anne Marie 29
Anne Marie 38
Anne Marie 45
Anne Marie 46
 

E-mail