header2

We hebben in 2017 gevaren op:

Vaarwens 481 op 23-5-2017

Genieten vanaf de brancard...481 Grada 131

Als prachtig en energiek medemens fietst Grada graag. Heel Thailand en andere oorden werden per fiets verkend en bezichtigd met haar partner Aad. Dan slaat de kanker toe en ‘borstkanker’ is de diagnose! Operaties, chemo’s en alles wat erbij hoort passeert de revue. Grada wordt genezen verklaard en pakt het leven weer op, totdat...
De ziekte laat zich niet verslaan en komt terug op een plaats waar ze amper te behandelen is... in haar hoofd!
Grada wil graag nog één keer varen. De Meander V ligt te glimmen in de zon in Monnickendam. Vandaag wordt het een mooie zomerdag en Grada komt aan boord... De ambulancevrijwilligers Ilse en Kees rijden haar naar de Meander V en haar ogen openen zich wijder dan tijden tevoren: “Ga ik met dit schip mee?”
Evert bevestigd haar vraag en voegt er aan toe dat het ook hun huis is. Even later staat Grada in de kuip op ‘Costa Del Achterdek’ in het zonnetje en er is koffie en koek tijdens een welkomstpraatje van Evert.
De trossen gaan los en Grada haar vaarzomerdag begint... Ze geniet met volle teugen van alles wat haar ten deel valt en haar naasten niet minder! Ook zij verkeren in zwaar weer nu Grada ongeneeslijk ziek is.
In Volendam gaan ze op de foto in klederdracht... Evenals velen, wordt er met enige gene tegenaan gekeken als Evert het voorstelt, maar eenmaal binnen ligt iedereen dubbel van het lachen en het resultaat mag er zijn.
Nog een heerlijk rondje langs de vuurtoren - waar we wegens de harde noordelijke wind niet kunnen aanmeren – maar we worden wel weer prachtig op de foto gezet door vuurtorenbewoners Thijs en Liliane, die de foto’s even later op de e-mail zetten. Dan keren we terug en wordt het stil...
Het was een superzomerdag en Grada genoot vanaf de brancard, maar niet met mate!!!

Vaarwel lieve Grada
Sterkte lieve familie

Auteur Vaarwens

Grada: † 31-5-2017

Met dank aan:
Stichting Ambulance Wens Nederland voor het vervoer
Jachthaven Waterland voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Havendienst Volendam voor de gastvrijheid
Bakker Gutter en slagerij Spronk voor de gesponsorde catering
Vaarvrijwilliger Annemieke
Thijs voor de mooie foto’s
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Een berichtje van Rinske:
Lieve Evert en Annemieke.
Wat hebben wij gisteren een fantastische dag gehad bij jullie.Het varen,de liefdevolle verzorging,de heerlijke lunch,de foto,s die gemaakt zijn bij de Boer. De verhalen van Evert waren leuk,grappig en indrukwekkend,(ik verheug me nu al om zijn boek te lezen). Grada (onze hoofdpersoon)en Aad waren diep onder de indruk,en zeer gelukkig met deze dag. Ook wil ik natuurlijk Hans en Ilse van de ambulance wens heel hartelijk bedanken,heerlijk dat er nog zoveel lieve mensen zijn,die zich inzetten voor zo,n goed doel. Inge, jij bedankt voor het afstaan van jullie prachtige onderkomen.en Tijs voor de laatste mooie foto,s. Ik hoop nog een tijdje te genieten van mijn lieve vriendin Grada.
Liefs voor jullie allen.
Rinske van Beekum
Een berichtje van Grada:
Beste Evert en Inge en Annemiek,
Wij willen nog even terug komen op de fantastische dag die wij hebben mogen beleven. We hebben een hele mooie dag gehad. Vooral de boeiende gesprekken van Evert waren mooi. De fotoshoot niet vergeten. En dan de lunch. Alles was voortreffelijk geregeld. Nog dank aan de ambulance broeders. Zonder dat was het niet mogelijk geweest. Bedank voor de mooie foto's op de site en het verhaal onvergetelijk.
Allemaal bedankt namens Aad en Grada uit Zoetermeer

-Grada-011
-Grada-012
-Grada-014
-Grada-023
-Grada-030
-Grada-036
-Grada-050
-Grada-071
-Grada-091
-Grada-092
-Grada-093
-Grada-100
-Grada-104
-Grada-105
-Grada-106
-Grada-131
-Grada-139
-Grada-143

E-mail