header2

We hebben in 2017 gevaren op:

Vaarwens 484 op 2-6-2017

Ook Joop krijgt de ‘vaarwensboost’484 Joop 114

ALS je enige tijd geleden je vrouw hebt verloren, een nieuwe partner treft die haar man is verloren, die samen met jou een nieuw leven wil opbouwen, dan geeft dat de mens nieuwe moed, energie en levenslust. ALS halverwege het samen genieten blijkt, dat je lichaam je om onduidelijke redenen in de steek laat, je rikketik hapert, er spieren uitvallen, dan schud je leven op haar grondvesten... ALS daarbij de diagnose ALS naar voren komt en je de boodschap krijgt dat het ziekteverloop maar enkele maanden zal zijn, dan stort je wereld in!
Joop heeft samen met zijn lief - op aandringen van velen - een vaarwens aangevraagd.
“Dat moet je echt doen hoor... het is zooo fantastisch. Dan ben je er even een dag helemaal uit!” is de kreet die hij steeds hoort.

Vandaag is het zo ver. Het wordt bijna 30 graden... en dan kun je het beste op het water zijn!
Gisteren en vanmorgen zag Joop er nog tegenop. Hij is moegestreden, in de steek gelaten door zijn lichaam en de energievoorziening staat op de allerlaagste stand. Toch stapt hij in de auto en begint de fikse autorit naar Monnickendam met zijn echtgenote, haar dochter en schoonzoon. De beide kinderen zijn er ook wel even aan toe, want Rick verloor afgelopen maart zijn vader...
Het gezelschap treft de goedlachse Evert met vaarvrijwilligers Hiepke en Joke op de parkeerplaats van Jachthaven waterland. Even later staat Joop op ‘Costa Del Achterdek’ van de Meander V en er begint een dag, die voor Joop en zijn naasten na enkele ogenblikken niet lang genoeg zou kunnen duren.
Water, vrijheid, zon, zeilen, pittoreske dorpjes en veel meer komen voorbij... Het roept herinneringen voor beiden op, die zo vreselijk genoten van hun camper en altijd langs het water trokken... Nu zitten ze óp het water en stromen vol met emoties, gedreven dóór het water!
We meren aan bij Thijs en Liliane op de vuurtoren. Ook Joop krijgt de ‘vaarwensboost’ en snakkend naar lucht klautert hij van boord en ploft op de steiger van de vuurtoren neer in zijn rolstoel... ‘He made it!’ roept Evert vol respect en even later sjort hij Joop over de kinderkopjes naar ‘the sunny side’ van de vuurtoren. Iedereen geniet en het lijkt wel een sprookje. Hiepke, Thijs en Evert maken honderden foto’s als aandenken van deze dag...
Na een uitgebreid moment van beleven, genieten, ervaren en samen delen, gaan de trossen weer los en Joop gaat nog even achter het roer! Hij geniet, maar merkt dat het een uitputtingsslag is, die de ALS ook vandaag weer van hem won... en Evert neemt het roer weer over!
Met een dikke traan nemen afscheid van elkaar in Monnickendam en eenieder gaat zijns weegs, met zijn/haar herinneringen aan een superdag waarop we samen het mooie leven konden delen, al was het maar voor even...

Sterkte sterke Joop,
Sterkte lief gezin!

Auteur Vaarwens

Met dank aan:
Jachthaven Waterland voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Thijs en Liliane van de vuurtoren voord de gastvrijheid en voor de mooie foto’s
Bakker Gutter en slagerij Spronk voor de gesponsorde catering
Vaarvrijwilligers Joke en Hiepke
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Een lief bericht van Joop zijn vrouw Dicky:
Evert, Joke en Hiepke,

We willen jullie nogmaals heel hartelijk danken voor de geweldige dag. Alles was perfect, de ontvangst, vaartocht, heerlijke lunch en het unieke stukje Nederland met de vuurtoren, waar wij ook al heel vriendelijk ontvangen werden door Thijs (ook bedankt). Als cadeautje ook schitterend weer. Heel attent dat er door jullie foto's genomen werden, zo hoefden wij ons echt nergens druk om te maken. Wellicht ten overvloede, het verslag van 'Auteur Vaarwens' is helemaal 'zoals het is/was'.
Nu is het voor ons nagenieten van alles wat we met elkaar beleefd hebben.

Hartelijke groet,Joop, Dicky, Rick en Imke

-Joop-003
-Joop-025
-Joop-027
-Joop-038
-Joop-048
-Joop-060
-Joop-061
-Joop-062
-Joop-081
-Joop-092
-Joop-096
-Joop-103
-Joop-107
-Joop-114
-Joop-117
-Joop-128
-Joop-129
-Joop-132
-Joop-153
-Joop-154
-Joop-156
-Joop-205
-Joop-212

E-mail