header2

We hebben in 2017 gevaren op:

Vaarwens 489 op 15-6-2017

Een ultieme vaarwensdag met drie musketiers...489 Ans 010

Drie hechte vriendinnen, elkaar ooit in Portugal ontmoet, contact blijven houden en een beetje met elkaar vergroeid, komen vandaag aan boord van de Meander V. De oudste van de drie musketiers is ongeneeslijk en ligt in het Hospice in Alkmaar. Ze wordt door de Stichting Ambulance Wens Nederland aan boord gebracht, terwijl de andere twee een flinke rit moeten maken. Hilda staat al vroeg op en rijdt om 07.00 uur weg uit Tjuchem ( noord Groningen) en reist via Birdaard (noord Friesland) om Corine op te halen...
Klokslag 10.00 uur arriveert het hele gezelschap in Monnickendam. De zon schijnt waterig en de temperatuur komt ruim boven de 25 graden als Ans met de brancard aan boord wordt gereden. Ans moet even slikken als ze de oprijbrug over gaat en op de Meander wordt geparkeerd, niet uit angst voor de handeling, maar vanwege de emotionele lading die haar overvalt.
“Nog éénmaal samen met mijn vriendinnen, en dan...!” denkt ze en dan wordt ze overvallen door Evert. Hij weet haar gedachten in no time te doen omslaan in een positief gevoel en even later schaterlachen de drie musketiers om de grap die hij uithaalt.
De trossen gaan los en het gezelschap kiest voor het pittoreske Volendam, alwaar ze zich gedrieën willen vereeuwigen in klederdracht!
Joke en Hiepke maken lunch, we genieten er samen van op ‘Costa Del Achterdek’ en dan gaat Ans met enige moeite van de brancard over in de rolstoel van de Meander V. Op naar de fotograaf, waar we enorm veel plezier beleven aan de hilarische verkleedpartij en daarna maakt het gezelschap een rondje over de dijk.

Een prachtige grote foto van de drie musketiers in Volendams kostuum rijker, varen we nog een rondje lang de vuurtoren, waar Thijs getrouw buiten zit om een fotoshoot vanaf de toren te maken van de Meander en haar gasten. Even later geeft de computer aan boord een seintje dat de foto’s binnen zijn via de e-mail en worden overgezet op de USB voor het gezelschap.
Ondertussen waait het straf en Evert drukt de gashandels ‘op het hout’ waardoor de Meander V er als een raket vandoor gaat. Gilletjes, camera’s, sensatie en bijna een nat pak... Door de snoeiharde wind kracht 6 a 7, stuift het buiswater de kuip naar binnen... heerlijk... iedereen geniet!

“Ik voel me vanaf het eerste moment al thuis bij jullie... het voelt of we elkaar al jaren kennen... ik zal jullie nu al missen!” waren de lieve woorden van Ans, vergezeld met een traan bij het afscheid.
Dan komt het moment dat onze wegen weer moeten scheiden... we allemaal onze weg moeten gaan... emotioneel en met kilometers... van hier tot ginder... voor Ans binnenkort tot heel ver...

Vaarwel lieve Ans...
Auteur Vaarwens

Met dank aan:
Stichting Ambulance Wens Nederland voor het vervoer en de zorg
Jachthaven Waterland voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Havendienst Volendam voor de gastvrijheid
Bakker Gutter en slagerij Spronk voor de gesponsorde catering
Thijs voor de foto’s
Vaarvrijwilligers Joke en Hiepke voor de inzet
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Diep ontroerd kregen we het volgende berichtje van Ans:
Lieve mensen,

De vaardag was voor mij , van het allereerste begin tot het einde..... een heerlijk warm bad. En ook voor Corine en Hilda, dat weet ik zeker, was het een groot feest om dit met elkaar te mogen meemaken. Je maakt je een voorstelling maar hebt geen idee wat je kunt verwachten. De aandacht was er volledig voor ons ons, de gasten, zo welkom, alsof we elkaar echt al veel langer kenden. Alles was liefde doorspekt met heel veel humor. Later op de foto's zag ik mijzelf terug, zo ontspannen, genietend en zonder beperkingen. Ik heb afscheid genomen van het varen en daarmee de verliefdheid van mijn 1e vriendje.
Nu met een "big smile "denk ik daar aan terug.

Lieve groet, Ans

-Ans-001
-Ans-003
-Ans-004
-Ans-005
-Ans-006
-Ans-007
-Ans-008
-Ans-010
-Ans-011
-Ans-012
-Ans-013
-Ans-014
-Ans-018
-Ans-019
-Ans-020
-Ans-021
-Ans-023
-Ans-024
-Ans-025
-Ans-030
-Ans-031
-Ans-032

E-mail