header2

We hebben in 2017 gevaren op:

Vaarwens 492 op 27-6-2017

Een Royale ontmoeting...492 Tonny 154

Nog niet eens het najaar van het leven bereikt, word je getroffen door een enorme weeffout van de natuur... de verkeerde celdeling! De artsen kunnen veel, maar Tonny kunnen ze niet redden. Ze verblijft in het hospice en wacht dapper op wat gaat komen. Vandaag kon ze nog éénmaal een hele dag het water op!

Er staat een straffe noordoostenwind als Tonny met haar naasten de haven van Monnickendam oprijden.
Evert snelt snel toe met de rolstoel, want Tonny is er verzwakt door de kanker die haar lichaam teistert.
Bij haar zijn haar zwager Henk, die pas twee maanden geleden zijn geliefde verloor aan een hartstilstand, haar dochter Lisa met de kinderen Tarja en Rohan en ook ‘superoma Truus’ is mee. We hebben dus vier generaties aan boord!!
Tonny is vanaf haar vierde doof, dus tracht de snelpratende Evert rustig in de richting van Tonny te articuleren, als hij de familie op de hoogte brengt van het reilen en zeilen aan boord. Dat valt hem nog niet mee, maar even later gaan de trossen los. Eerst naar Volendam, waar Evert de mogelijkheid biedt van een foto in kostuum. Tonny lacht schamel. Ze ziet het eigenlijk niet zitten, maar dochter Lisa dringt aan....
Na een heerlijk lunch (vandaag fantastisch verzorgd door de vrijwilligster Francoise) gaan we naar foto de Boer en even later ligt iedereen in een stuip van het lachen door de verkleedpartij, met als resultaat een prachtige herinnering!

De trossen gaan weer los en Tonny doet een dutje op de bank. Haar lichaam is uitgeput door de strijd tegen de allesverwoestende ziekte, maar als we de vuurtoren van Marken gepasseerd zijn, krijgt Evert een telefoontje van de bemanning van de ‘Groene Draeck’...
“Evert, we zien je varen! Kom even langs, dan kunnen we leuke foto’s van elkaar maken...!” roept schipper Dennis.
Tonny veert bijgeladen weer op bij het horen van dit prachtige bericht en even later varen we samen met het schip van Hare Majesteit prinses Beatrix op, richting de prachtige vuurtoren van Marken, waar ook zij vaak te gast is. We maken foto’s en video’s van elkaar, terwijl Thijs op de vuurtoren staat te knippen. We krijgen luttele minuten later een ongelofelijke lading foto’s toegezonden via allerlei media en Evert is druk in de weer om het te verzamelen op een USB stick, die Tonny als herinnering mee naar het hospice krijgt.

Dat dag loopt ten einde en ook Tonny heeft de ‘vaarwensboost’ gekregen. Energiek zit ze te genieten van het varen, van haar naasten, van de kleinkinderen, van de weidsheid, van de ontmoetingen op het water, van de Meander V, het heerlijke weer en vooral van het even niet ziek zijn... Alles lijkt even heel gewoon ongewoon tijdens een Royale ontmoeting...
Dan gaat Tonny terug naar het hospice en de werkelijkheid keert terug. Dapper nemen we afscheid van een lieve strijdende vrouw in haar laatste dagen!
Sterkte lieve Tonny en naasten...
Auteur Vaarwens

Met dank aan:
Jachthaven Waterland voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Haven Volendam voor de gastvrijheid
Bakker Gutter en slagerij Spronk voor de gesponsorde catering
Thijs Spijker voor de foto’s
Bemanning van de ‘Groene Draeck’ voor de foto’s en video’s
Vaarvrijwilligster Francoise voor de inzet
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

-Tonny-009
-Tonny-020
-Tonny-029
-Tonny-037
-Tonny-047
-Tonny-050
-Tonny-057
-Tonny-080
-Tonny-090
-Tonny-091
-Tonny-109
-Tonny-110
-Tonny-115
-Tonny-116
-Tonny-117
-Tonny-118
-Tonny-119
-Tonny-120
-Tonny-141
-Tonny-148
-Tonny-154

E-mail