header2

We hebben in 2017 gevaren op:

Vaarwens 501 op 12-7-2017

Een gecombineerde jubileumvaardag…501 Jannie 002

We hebben een overvolle agenda en de vaarwensen blijven binnenstromen. De aanvragen overstijgen de capaciteit en we moeten regelmatig extra schepen inzetten. Vandaag wilden Marc en Annemieke met hun prachtige Arlinde een wens van ons overnemen, gewoon om sommige aanvragen niet kunnen wachten…
We kregen een vaarwens binnen van Jannie. Ze is getroffen door een onbehandelbare hersentumor en komt samen met haar 3 dochters. De weersomstandigheden waren de afgelopen dagen nogal wat beter, maar dat mag de pret niet drukken…

Hieronder het verslag van schipper Marc:
"Daar komt het zonnetje !" riep ik uitgelaten, toen Jannie de steiger op kwam rijden met haar prachtige dochters.
Het was guur weer, harde Noordenwind , regen en dikke grijze wolken, maar deze stralende vrouw in haar zomerse kleding maakte alles goed.
De vaardag was een surprise van haar dochters en ze had duidelijk dikke pret.
Snel de trossen los en gaan. Halverwege Marken werden de golven, die zijwaarts in kwamen rollen, oncomfortabel en verzetten we de koers naar Volendam.
Daar zagen de de Meander ook al rond scharrelen en in de haven van Volendam kregen we wederom een prachtige plek van de havenmeester waar beide schepen achter elkaar konden afmeren. Jannie is dol op vis dus ik ben snel naar de viswinkel gelopen terwijl Annemieke de rest van de lunch serveerde.
Vervolgens kon ze, dankzij wat handige onderdelen van de Meander (gelukkig was die in de buurt!), de afstap naar de lage kade maken voor een foto-shoot in klederdracht en een kort bezoekje aan Volendam. We zijn daarna ontspannen terug naar Monnickendam gevaren waarbij de dames genoten van de wiegende bewegingen van de hoge golven, die vanuit het Noorden, tegen de spiegel van de Arlinde rolden. Iedereen heeft genoten en wij zeker ook van ons fijne bezoek vandaag. Dames bedankt voor het zonnetje aan boord !

Vaarwel Jannie
Auteur Vaarwens Marc

Met dank aan:
Marc en Annemieke voor het beschikbaar stellen van hun (woon) schip Arlinde
Bakkerij Kees Gutter en slagerij Dirk Spronk voor de gesponsorde catering
Havendienst Volendam voor de gastvrijheid
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

-Jannie-001
-Jannie-002
-Jannie-003
-Jannie-004
-Jannie-005
-Jannie-006
-Jannie-006a
-Jannie-007
-Jannie-008
-Jannie-009
-Jannie-010
-Jannie-011
-Jannie-012

Een lief berichtje van de familie:

Beste Marc en Annemieke!
Enorm bedankt voor de geweldige dag, mijn moeder heeft al haar vrienden en zussen al gebeld dat ze het zo ontzettend mooi had gehad! Super hoe jullie dit doen, enorm veel respect voor! Vooral zo doorgaan want jullie doen iets geweldigs voor mensen wat ze nooit zullen vergeten! Tenminste dat geldt zeker voor ons, gelachen en gehuild! Een dag om nog heel lang op terug te kijken. Nogmaals bedankt!
Lieve groeten Jannie, Lian, Imke en Ellen

E-mail