header2

We hebben in 2017 gevaren op:

Vaarwens 505 op 31-7-2017

Weer met beide benen op de grond505 Linda 018

Een 26 jaar jonge vrouw moet het leven nog leven, moet nog carrière maken, een gezinnetje stichten, een…
Onze jonge vaargaste is het niet gegund. Ze trok een wreed lot en de verwoestende ziekte wint het van haar wilskracht, om vervolgens ook te verliezen… Enige tijd geleden zou Linda ook al mee, maar toen was ze door de chemotherapie dermate ziek, dat de dag niet door kon gaan… Vandaag voelde ze zich beter en ook zij beleefde de ‘vaarwensboost’…

Jan en Esther van de Stichting Ambulance Wens Nederland stonden al vroeg op om Linda en haar naasten op te halen uit Sneek. De ooit sterke Friezin is te zwak om de rit per auto aan te kunnen, dus schakelde Inge de SAW in…
Als Evert de ambulance opent, ligt daar een stralende jonge vrouw die zin heeft in haar vaardag. Ook beide ouders Wilma en Jos zit het water in de aderen en vergezeld van zusje Saskia en vriend Rick brengen we Linda aan boord. Vergezeld met koffie koek en kletspraat van Evert, wordt het gezelschap welkom geheten aan boord van de Meander V. De trossen gaan los, Linda geniet, haar naasten vergeten, vrijwilligster Alice zorgt, de Meander V knort… even lijkt het leven heel gewoon!
Marken, McDonalds-eiland, haventjes, bootjes, zon, Hollandse luchten en water… iedereen absorbeert het als een spons. Linda krijgt zelfs energie om boven bij Evert achter de stuurstand te komen en ze nestelt zich heerlijk in op de comfortabele stuurhutbank. Genietend van zijn verhalen, laaft ze zich aan de dag en bij zijn vraag waar Linda heen wil, besluit ze duidelijk naar het prachtige Volendam te willen.
“Als we maar niet in klompenpak op de foto hoeven!” roept haar vader Jos vastbesloten, maar even later staat de grote man zich te verkleden bij foto de Boer…
“Ik zei nog zo… waarom doe ik dit… dit was niet de bedoeling…!” roept hij steeds, maar ondertussen geniet hij van de hilarische verkleedpartij. Het resultaat is nog éénmaal een prachtig familieportret, dat een eeuwige herinnering aan een geweldig dag zal vormen voor het hele gezin.

We varen terug en Jos wil graag het gas er op. Als enthousiast waterliefhebber is hij benieuwd naar de Pk’s van de Meander V, die met ruim 60 % gereduceerd zijn t.o.v. de originele loodstenders. Helaas moet al snel het gas er af… De filters zitten vol met waterplanten uit de Gouwzee en de temperatuur van de motoren schiet omhoog… Evert zijn volgende klus staat genoteerd!
Jos vaart de Meander V als ervaren schipper terug naar Monnickendam terwijl zijn lieve dochter naast hem op de bank ligt en de rest geniet van het weidse water.
“Dit bevalt me wel Evert! Ik denk dat ik het huis verkoop en ook aan boord ga wonen!” lacht Jos. De vaarwensboost is besmettelijker dan we dachten…
Na te zijn aangemeerd, nemen we emotioneel afscheid van deze veel te jonge vrouw die een wreed lot trof. We staan letterlijk en figuurlijk weer met beide benen op de grond en voelen ons schatrijk… omdat we gezond zijn!!!

Vaarwel lieve schat!
Auteur Vaarwens

Met dank aan:
Stichting Ambulance Wens Nederland voor de zorg en het vervoer
Jachthaven Waterland voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bakkerij Kees Gutter en slagerij Dirk Spronk voor de gesponsorde catering
Vrijwilligster Alice voor haar inzet
Havendienst Volendam voor de gastvrijheid
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

-Linda-001
-Linda-002
-Linda-003
-Linda-004
-Linda-008
-Linda-012
-Linda-014
-Linda-018
-Linda-024
-Linda-025
-Linda-037
-Linda-049
-Linda-051
-Linda-052
-Linda-057
-Linda-059
-Linda-063
-Linda-090
-Linda-094
-Linda-095


Een vreselijk lief verslag van Linda:
Maandag 31-07-2017

Vandaag zijn wij naar Monnickendam geweest met de wensambulance onder begeleiding van onze chauffeur Jan en verpleegkundige Esther, om een super leuke dag te mogen beleven op het water i.s.m. met de stichting vaarwens de op boot Meander van Evert en Inge, toen we aankwamen stonden Evert, de eigenaar en kapitein en vrijwilliger Alice ons al op te wachten. Bij aankomst was gelijk te merken dat Evert en vrijwilliger Alice echt met heel veel plezier ons welkom hete op de boot Meander. Eenmaal aan boord kregen we een warm welkom onder genot van een lekker bakje koffie en thee, en een lekkere koek, en gaf Evert uitleg over het ontstaan van de Meander en later konden we in het boek verder lezen over deze prachtige boot. Vanaf Monnickendam zijn we naar marken gevaren langs de havens en konden we mooi rond kijken en hebben we uitleg gehad over de geschiedenis van het dorpje, daarna zijn we rondje McDonald eiland gevaren en zo richting Volendam, hier hebben we van vrijwilliger Alice een heerlijke lunch gekregen en zijn we daarna Volendam nog even in geweest en uiteraard nog leuke foto’s gemaakt in kledingdracht, dit was erg grappig en gezellig. 505 Linda 052Daarna weer terug op de boot en zijn we weer richting Monnickendam gevaren tussendoor veel info gekregen gekletst over de boot en de boeken die Evert geschreven heeft, uiteraard is Evert super trots op zijn mooi boot en spreekt hier vol lof over hoe hij de boot heeft opgebouwd, en dit is hartstikke mooi geworden en zelfs wij waren wel wat jaloers.
Wij hebben deze dag als een super leuke en gezellige dag ervaren. Ik en mijn gezin hebben erg genoten van alle gezelligheid van de vrijwilligers van de wensambulance Jan en Esther en de vrijwilligers van deze prachtige boot Evert (Inge vrouw van Evert niet aanwezig) en vrijwilliger Alice.

Wij willen iedereen daarom super bedanken dat we dit mochten meemaken, en ik hoop dat jullie nog heel veel mensen mogen blij maken en vooral het plezier overbrengen dat jullie dit met zoveel genoten en liefde doen voor mensen zoals ik.
JULLIE ZIJN TOPPERS!!!!
Hele dikke kus en veel liefs Linda en Familie

E-mail