header2

We hebben in 2017 gevaren op:

Vaarwens 511 op 15-8-2017

Nog éénmaal samen met je vrienden het water op…

Een werker, ondernemer, levensgenieter en gezinsman krijgt nog voor zijn 50ste levensjaar de boodschap dat een hersentumor hem fataal zal worden. Behandeling is niet meer mogelijk en onze gast beseft zich dat het einde nadert. Vanuit het Hospice krijgt hij de tip aangereikt, dat als hij van varen houdt er de mogelijkheid er is om nog éénmaal een dag geheel verzorgd het water op te gaan. Dat lijkt hem wel wat, want water en varen is voor hem een groot genoegen. Er wordt een intakeformulier ingevuld, en even later is de Vaarwens geregeld.

Vandaag is het zo ver. De buienradar belooft ons niet veel goeds en er wordt code geel afgegeven. De ambulance arriveert net voordat het ‘rode gevaar’ op de buienradar Monnickendam bereikt heeft. Onze gast heeft drie goede vrienden uitgenodigd. Het is een mooi gezelschap mannen, dat elkaar begroet op de parkeerplaats. Ze kennen elkaar niet, maar ze delen de dag even later samen, al waren het broers… De gast gaat met brancard en al de stuurhut in en staat even later gezellig en droog binnen als de eerste regendruppels neer kletteren. De trossen gaan los en de wereld schuift vanachter het raam aan hem voorbij. Monnickendam, Marken, McDonaldseiland, Marina Volendam en de Vuurtoren ‘het Paard’, allemaal herinneringen die hij nog één keer samen met zijn naaste vrienden deelt. Inge en Trees cateren, de vrijwilligers van de SAW zorgen, Evert kletst en vaart… en onze gast beleeft… We meren aan bij de vuurtoren, die ze zo vaak vanaf het water voorbij zagen schuiven. Onze gast gaat weer naar buiten want het is inmiddels droog geworden, en staat in de kuip te genieten van een verkoelend windje en prachtige wolkenpanorama’s, terwijl Evert met de mannen de toren in gaat voor een rondleiding. Daarna nog een rondje Markermeer en weer op huis aan.

Onze gast is moe, moegestreden en moegevochten! We meren aan en nemen afscheid van iedereen en de SAW vrijwilligers. Het was een bijzondere dag, met bijzondere mensen op een bijzonder schip in bijzondere omstandigheden… Sterkte lieve gast....
Auteur Vaarwens

Met dank aan:
511 Peter 100Jachthaven Waterland voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Stichting Ambulance Wens Nederland voor het vervoer en de verpleging
Bakkerij Kees Gutter en slagerij Dirk Spronk voor de gesponsorde catering
Vrijwilligers Inge en Trees voor de inzet
Thijs en Liliane voor de gastvrijheid en de foto’s
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...-Peter-001
-Peter-003
-Peter-015
-Peter-045
-Peter-055
-Peter-056
-Peter-058
-Peter-059
-Peter-081
-Peter-084

E-mail