header2

We hebben in 2017 gevaren op:

Vaarwens 530 op 19-10-2017

530 Riek 047Een dag genieten vanuit de rolstoel:

De ziekte - welhaast onverslaanbare - ziekte ALS treft veel mensen en de medische wetenschap is er nog steeds niet achter waardoor het ontstaat. We weten wel dat het een mensonterende ziekte is die de lijder het leven (zeker in de laatste fase) haast ondraaglijk maakt. Ook Riek behoort tot het kleine leger dat van de oorlogvoerende ziekte aan de verliezende hand is. Ze blijft echter strijden met haar positieve geest, maar de vijand rukt steeds verder op! Haar energie, kracht en functionaliteit maakt een terugtrekkende beweging…

Vandaag ging Riek mee varen. Al dagen roepen de weergoeroe ’s dat het nazomeren afgelopen is, maar steeds weer wordt het een prachtige dag. Zo kwam ook vanmorgen de zon weer prachtig, maar waterig achter het Muiderslot vandaan en lacht vriendelijk naar de wereld. Riek komt met haar naasten aan bij de KNZ&RV te Muiden en stapt met een positieve glimlach zeer moeizaam uit de auto en zakt in de rolstoel neer… Even later rijdt ze aan boord en krijgt een mooie glimlach op haar gezicht. Riet kan geen stap meer zetten en moet in de rolstoel naar boven, de stuurhut in. Het is echter een dermate breed voertuig, dat het niet op de lift past! Gelukkig hebben we onze eigen rolstoel, maar daar kan Riet niet lang in blijven zitten omdat ze een hoofdsteun nodig heeft. Met wat kunstgrepen en transfers staat Riet even later in haar eigen rolstoel op het podium bij Evert achter de stuurstand en het dagje genieten vanuit de rolstoel gaat beginnen.

Amsterdam glijdt voorbij en er is zoveel te zien… Riek geniet en loopt helemaal vol met gevoelens. Het zijn gevoelens die we alleen maar op haar gezicht kunnen aflezen, want wat er in haar hoofd gebeurt… daar kunnen we ons alleen maar een vage voorstelling van maken.
Na een prachtige najaarsdag varen, nemen we met een gezamenlijke traan afscheid van een mooi mens, die in tijden waarin ze alleen maar verliest, vandaag even won en genoot vanuit haar rolstoel.

Hoe je haaks lieve Riet…
Auteur Vaarwens

Met dank aan:
KNZ&RV voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Amsterdam Marina voor de gastvrijheid
Oranjesluizen Amsterdam voor de vlotte schutting
Vaarvrijwilligers Henk en Nel voor hun inzet
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

-Riek-001
-Riek-004
-Riek-012
-Riek-017
-Riek-019
-Riek-025
-Riek-029
-Riek-039
-Riek-045
-Riek-056
-Riek-063
-Riek-074
-Riek-075
-Riek-090
-Riek-106
-Riek-107
-Riek-111
-Riek-120
-Riek-127

E-mail