header2

We hebben in 2018 gevaren op:

Vaarwens 567 op 6-6-2018

Joop geeft zich nog niet gewonnen...567 Joop 10

Je partner verliezen, nieuwe liefde vinden, nieuwe start maken, nieuw leven beginnen… het tij lijkt na een zware slag voor Joop te keren!
Je rikketik doet het niet goed, je lichaamsfuncties vallen uit, je benen en armen laten je in de steek, je wordt gediagnosticeerd met ALS… het tij lijkt voor Joop te kenteren!

Al snel kan Joop niets meer, moet kunstmatig beademd worden, het wereldje wordt klein…
Vandaag hebben we de wereld van Joop en zijn naasten een stukje groter trachten te maken door het gezin mee te nemen met de Meander V. De weidsheid van het water, de uitzichten, de ruimte en de rust, het is er allemaal aanwezig.

De rolstoeltaxi komt de haven van Monnickendam oprijden terwijl de zon zich uitbundig laat zien. Het wordt een warme dag, dus waar kun je vandaag beter zijn dan op het water. Als de rolstoellift Joop uit de bus laat zakken, zien we dat Joop kunstmatig beademd wordt, maar vanachter het mondkapje zien we een glimlach en zijn ogen stralen. Duidelijk… Joop heeft er zin in! Behoedzaam rijdt de zware rolstoel aan boord en we maken onder het genot van een kop verse koffie een programma voor de dag…

Er zijn diverse opties, maar de keuze valt op Volendam, foto maken en vertier zoeken op de dijk en daarna weer varen. Iedereen heeft er zin in. Joop zijn kleinzoontje van 7 is ook mee en hij is trots op zijn oogappel. We varen en maken vertier terwijl het weer ons trakteert op een stralende dag. Van Monnickendam naar Marken en daarna zetten we koers naar Volendam, waar havenmeester Wijnand zoals altijd een stukje kade voor ons heeft gereserveerd. Riet en Henk serveren een heerlijke lunch, waarna het gezelschap koers zet richting fotograaf. Er wordt een prachtig familieportret gemaakt, maar het plaatjes schieten moet snel gebeuren, want Joop heeft voor de foto zijn beademing af gedaan… Het resultaat is een prachtig portret.

We vervolgen onze vaardag en zetten koers naar de vuurtoren, waar Thijs zoals altijd klaar zit met de camera. We krijgen even later een serie prachtige foto’s op de email van de topper… Dan varen we terug naar Monnickendam, want de rolstoeltaxi komt om 15.15 uur precies, en als we er niet zijn, vertrekken ze meestal direct weer!

Als we aanmeren, wordt het stil aan boord. Iedereen heeft zijn gedachten, emoties en gevoelens bij dit afscheid. We wensen elkaar liefde en sterkte toe en er rolt een traan…
Wanneer Evert, Riet en Henk teruglopen naar het schip zijn ze ook stil en ontroerd. “Pfff… kippenvel!” zegt Riet. Henk en Evert ervaren hetzelfde en eigenlijk zijn er geen woorden nodig. We weten allemaal de gevolgen van de ALS ziekte en wat het aanricht. In stilte zijn onze gedachten zijn bij Joop en zijn naasten terwijl we samen beginnen het schip op te ruimen…

Vaarwel moedige Joop.
Auteur Vaarwens.

Met dank aan:
Waterland Monnickendam voor het gratis faciliteren van de ligplaats
Haven Volendam voor de gastvrijheid
Foto Zwarthoed voor het familieportret in klederdracht
De Bakkers van Kees Gutter en Dirk Spronk voor de catering
Vaarvrijwilligers Riet en Henk voor hun inzet
Thijs voor de foto’s
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten.

Joop: † 21-9-2018

Een lieve reactie van echtgenote Dicky:


Ha Evert, Inge, Riet en Henk,

Nogmaals hartelijk dank voor de prachtige dag, die wij heel onverwachts met elkaar mochten beleven. Het was top!! Ook onze kleinzoon raakt er niet over uitgepraat, vond alles leuk. Wij genieten ook nog steeds na en de foto in klederdracht krijgt een ereplekje. Een heel bijzondere foto voor ons. Dank aan iedereen en wij hopen dat jullie nog heel veel mensen blij kunnen maken met zo'n geweldige dag.
Liefs,Dicky


-Joop-11
-Joop-12
-Joop-13
-Joop-14
-Joop-15
-Joop-16
-Joop-17
-Joop-18
-Joop-19
-Joop-20
-Joop-21
-Joop-22
-Joop-23
-Joop-24
-Joop-25
-Joop-26
-Joop-27
-Joop-28
-Joop-29
-Joop-30

E-mail