header2

We hebben in 2018 gevaren op:

Vaarwens 587 op 2-8-2018

Liefde tot de dood ons scheidt!587 Nicole 10


Net over de zestig en eigenlijk klaar voor een heerlijke pensioengerechtigde levensperiode, slaat het noodlot toe. Er groeit iets onbeheersbaars in je hoofd en de vooruitzichten zijn niet echt positief te noemen. Ondanks alle kundigheid van onze medici, is ‘het beest’ niet te vangen en je krijgt de boodschap dat het over is… Nicole overkwam het!
-
Het is broeierig warm en de koperen ploert weet van geen ophouden. Voor de één een zegen, voor de ander een probleem! Wij laven ons in ieder geval aan de prachtige zomer, waarbij het vertoeven op het water iedere keer weer een puur feestje is. Vandaag gaan we Nicole haar vaarwens vervullen en ze is er helemaal klaar voor. Al vroeg komt het Amsterdamse gezelschap aan op Jachthaven Waterland, waar de Meander V al weer klaar ligt voor haar derde gast deze week.
-
Nicole is flink en nog goed mobiel. Ondersteund door haar zorgzame echtgenote Henk, komt ze lopend met haar twee zoons en schoondochter op de Meander V aanstappen met een verwachtingsvolle blik. Evert verwelkomd het gezelschap en keert met een lege rolstoel terug aan boord. Er is verbazing, er is enthousiasme, er is ontspanning en onthaasting, want we hebben nog een hele dag voor ons. Evert vertelt over de Meander V en over het vaarschema en even later gaan de trossen los.
-
Het gezelschap geniet, verzorgt, knuffelt, deelt en beleeft de dag samen met vrouw en moeder als middelpunt. Henk komt bij Evert achter de stuurstand staan en deelt met hem. Dat kanjer verzorgt zijn lief als mantelzorger al 16 maanden lang en ook voor hem is het even een dagje van vergetelheid… Nu merkt hij dat Nicole toch sneller achteruit gaat en de dagen gaan tellen, maar daar wil hij even niet aan denken. Nu maar even genieten van het moment, want dit is zo waardevol…
-
Volendam, drukte, de haven wordt leeg gemaakt om een ligplaats voor de Meander V te creëren, schepen moeten verhalen, en dat alles met dank aan supertophavenmeester Wijnand. Er is een lekkere lunch, verzorgd vaarvrijwilligster Marijcke, mensen kijken en genieten, het gezelschap laaft zich aan de dag.
Het wordt te warm in de haven en het benauwd Nicole enigszins, dus gaan we na een uurtje al weer varen. Op naar onze vrienden Thijs en Liliane, bewoners van de mooiste vuurtoren van Nederland.
-
We meren aan en Nicole vind een heerlijk plekje bij Liliane onder de parasol op hun privé strandje, terwijl Evert met Henk en de kids naar boven gaat voor een rondleiding. Daarna zwemmen, pootje baden, delen, genieten en niet met mate! Na een tijdje op de heerlijke locatie te hebben vertoefd, kiezen we het ruime sop weer. Nicole is moe van alle indrukken en heeft alles gegeven. Ze zoekt een plekje om uit te rusten en vleit zich neer op de bank in de stuurhut. Henk zit aan haar voeten die hij liefdevol streelt en masseert…
-
Evert stuurt de Meander V tussen alle watersportende jachten door over het glinsterende weidse water terwijl hij alle foto’s van de dag verzamelt en op een USB zet. Hij kijkt achterom en ziet het echtpaar liefdevol op zijn bank liggen en bij hem schiet de belofte door het hooft, “tot de dood ons scheidt! Ohhh… wat is dit een vredig plaatje… kon het maar eeuwig duren…”
Niets is echter voor eeuwig, en na het aanmeren volgt het onverbiddelijke emotionele afscheid met dikke knuffels en sterktewensen voor een hecht strijdend liefdevol gezin in zwaar weer!

Vaarwel dappere lieve Nicole en sterkte lief gezin…
Auteur Vaarwens.

Met dank aan:
Jachthaven Waterland Monnickendam voor het gratis faciliteren van de ligplaats
Haven Volendam voor de gastvrijheid
Bakkerij Kees Gutter en Keurslager Dirk Spronk voor de catering
Thijs en Liliane voor de gastvrijheid en de prachtige foto’s
Vaarvrijwilliger Marijcke voor haar inzet
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

-Nicole-12
-Nicole-13
-Nicole-14
-Nicole-15
-Nicole-16
-Nicole-17
-Nicole-18
-Nicole-19
-Nicole-21
-Nicole-22
-Nicole-23
-Nicole-24
-Nicole-25
-Nicole-26
-Nicole-27
-Nicole-28
-Nicole-29
-Nicole-30
-Nicole-31
-Nicole-32
-Nicole-33
-Nicole-34
-Nicole-35
-Nicole-36
-Nicole-37
-Nicole-38
-Nicole-39
-Nicole-40
-Nicole-41

E-mail