header2

We hebben in 2019 gevaren op:

Vaarwens 648 op 30-5-2019

Een mooie Hemelvaartsdag…648 Leoni 10
-
Ruim anderhalf jaar geleden kreeg onze gaste van vandaag te horen dat ze uitbehandeld was en dat er geen redding meer bleek. Leonie zet door en blijkt het niet zomaar op te geven. De ziekte zaait continue verderf door haar hele lichaam, maar met medicatie houdt ze de pijnaanvallen onderdrukt en vecht voor haar laatste stukje leven. Zolang ze de pijnen kan onderdrukken, is er nog sprake van kwaliteit van leven en daarbij hoort af en toe een dag vergetelheid ook bij. Vandaag gaat Leonie even varen en vergeten…
-
Keurig op tijd komt Leonie met haar vriendin Monique aan in Monnickendam. Van ambulance wil ze niet weten en met een flinke shot morfine kan ze de pijn weerstaan om nog op eigen kracht vanuit de auto in onze rolstoel te komen. We gaan aan boord, waar de koffie pruttelt. Vrijwilligers Foeke en Marianne fotograferen en zorgen voor de catering en Evert maakt programma voor de dag. We stippelen een leuke vaarroute uit en binnenschipper Foeke gaat vandaag aan het roer.
-
“Waar wil je vandaag heen Leonie?” vraagt Evert.
“Ik zou nog graag een keer Pampus en Muiderslot zien, of is dat te ver weg?” vraagt de schat.
“Geen probleem Leoni! We gaan naar Muiden!” lacht Evert.
De trossen gaan los en tevreden scharrelen over het water en genieten van het mooie weer, de vergezichten en de prachtige omgeving van het Markermeer. Halverwege krijgt Leoni veel pijn, maar gelukkig is de medicatie mee. Even later doet de morfine haar werk en Leoni krijgt weer een glimlach op haar gezicht.
-
We varen langs Pampus en voorbij het Muiderslot. Evert vertelt honderduit, want hij weet veel over de historie van het gebied en hij heeft een gewillig oor. Aandachtig luisteren de gasten terwijl Foeke de Meander V veilig haar route doet varen. Bij de KNZ&RV te Muiden meren we aan voor de lunch en daarna zetten we koers huiswaarts.
Als we na een mooie toch Monnickendam binnenvaren, wordt het stil en Leoni beseft dat dit haar laatste reisje was, nota bene op Hemelvaartsdag! Leoni is echter nog niet zo ver en wil nog heel even hier blijven, zolang het kan…
Vaarwel lieve Leonie
Auteur Vaarwens.
-
dank aan:
Jachthaven Waterland voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
KNZ&RV Muiden voor de gastvrijheid.
Bakkerij Kees Gutter en Keurslager Dirk Spronk voor de gedeeltelijke lunch
Vaarvrijwilligers Foeke en Marianne voor hun inzet
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Leoni 17
Leoni 18
Leoni 19
Leoni 20
Leoni 21
Leoni 22
Leoni 23
Leoni 24
Leoni 25
Leoni 26
Leoni 27
Leoni 28
Leoni 29
Leoni 30
Leoni 31

E-mail