header2

We hebben in 2019 gevaren op:

Vaarwens 654 op 14-6-2019

Huiswaarts met een hoofd vol herinneringen. 654 Marie 10
-
In het najaar van het leven heeft ons levensmotortje al vele miljoenen slagen gemaakt en op een gegeven moment is het moe, op, versleten, energieloos! Ook Marie haar hartje pompt momenteel te weinig zuurstof en andere energie rond om nog een normaal leven te kunnen leiden. Zo weinig zelfs, dat ze er ieder moment mee kan stoppen en daarom verblijft Marie in het Hospice Norschoten te Barneveld. Een voormalige gast in het hospice was ook al eens met Stichting Vaarwens mee, en was zo enthousiast teruggekomen, dat ook aan Marie het voorstel wordt gedaan om nog éénmaal een dagje geheel verzorgd het water op te kunnen. Haar ogen gaan glunderen en de intake wordt ingevuld…
-
Na een paar dagen water uit de hemel, mag nu de zon wel weer gaan schijnen. Toch is het nog bewolkt en rond de middag zal er nog een bui vallen. Evert heeft de Meander V klaar en de vrijwilligers zijn ook gearriveerd. Personeel genoeg, want we zijn met z’n vieren. Gerda is onze vaste vaarvrijwilligster en een nieuw echtpaar met veel vaarervaring gaat vandaag mee proefdraaien. Het gezelschap arriveert na een flinke rit vanuit Barneveld op de haven en de stemming zit er gelijk al goed in.
-
Evert maakt grappen en Marie lacht. Ze fleurt helemaal op.
“Wat een mooie boot meneer, gaan we daar mee varen? Ik heb het al op een plaatje gezien, maar in het echt is ze veel groter…” merkt de dappere vrouw op als Evert haar in de rolstoel aan boord rijdt.
Haar kinderen en gehandicapte zoon Henk volgen haar en even later zit het gezelschap comfortabel bij Evert op de stuurhutbank. Ook begint het gelijk te regenen en wederom blijkt dat de weersvoorspellingen niet synchroon lopen met de klok. De bui zou namelijk vanmiddag na enen pas komen…
-
Koffie, koek en een kletspraatje, waarna de trossen los gaan.
“Ooohh wat mooi, we bewegen, we varen al!” roept Marie enthousiast. Al varende vertelt Evert over alles wat er te vertellen valt over de Gouwzee en haar omgeving en Marie absorbeert het samen met haar kinderen. We meren aan in Volendam, waar we dankbaar gebruik maken van het invalidentoilet, waarna onze vrijwilligers een heerlijke lunch serveren. Marie eet als een dokwerker en boterham na boterham verdwijnt smakelijk. Met enige verbazing kijken haar kinderen naar de eetlust van hun moeder, die de laatste weken niet meer zo lekker heeft zitten eten… “Zeelucht maakt hongerig!” merkt haar dochter op!
-
We varen naar de vuurtoren en brengen Thijs en Liliane een bezoekje. Marie en Henk blijven aan boord en genieten van het doorgekomen zonnetje en het weidse water om de prachtige toren heen. De rest beklimt de vuurtoren en er worden veel herinneringen vastgelegd met de camera’s die voortdurend klikken. Na te hebben gezwaaid vanaf de toren, gaan we weer aan boord en dan gaat het gas erop.
“Even de turbo’s schoonblazen!” lacht Evert als de Meander met bijna 40 kilometer per u-ur over het water stuift. Iedereen geniet van het spektakel en dan scharrelen we rustig de Gouwzee weer in.
-
Franz gaat aan het roer en Evert verzamelt de foto’s terwijl de familie geniet van alles wat hen ten deel valt.
Het zijn er vandaag extra veel geworden, maar dat is niet erg. Weggooien kan altijd in het digitale tijdperk.
“Wat doen jullie mooi werk! Een paar weken geleden was moeder er klaar mee en hebben we min of meer bij haar gewaakt. Nu zit ze de hele dag dapper te genieten van haar vaardag, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is! Wat maken jullie een heerlijke laatste herinnering voor ons!” en er rolt een traan.
-
We meren weer aan in Monnickendam en nemen afscheid van de dappere Marie het gezin, dat vandaag met een hoofd- en een usb stick vol herinneringen van een onvergetelijke dag huiswaarts keert…
-
Vaarwel Marie
Auteur Vaarwens.
-
dank aan:
Jachthaven Waterland voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Haven Volendam voor de gastvrijheid
Thijs en Liliane voor de gastvrijheid en de prachtige foto’s
Bakkerij Kees Gutter en Keurslager Dirk Spronk voor de gedeeltelijke lunch
Vaarvrijwilligers Gerda, Franz en Carola voor hun inzet
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten..

Lieve woorden van de familie


Een dag om nooit te vergeten!

Het was een cadeautje om deze mooie dag te mogen beleven op de Meander met onze moeder. Haar wens om nog een keer te varen kwam uit.We werden zo hartelijk ontvangen en voelden ons meteen thuis bij deze lieve mensen die zich met hart en ziel inzetten om ons een mooie dag te bezorgen. ...Evert met zijn mooie verhalen en anekdotes, de heerlijke lunch, de goede verzorging, de warmte en gezelligheid die jullie gaven in combinatie met een stralende zon maakte deze dag onvergetelijk. Wat heeft onze moeder genoten en wij met haar mee. Een dag om in te lijsten....en dat gaan we zeker doen!  Dank voor het mooie werk wat jullie doen!

Een lieve groet van de fam Bunt. (Marie en kinderen)

Marie 15
Marie 16
Marie 17
Marie 18
Marie 19
Marie 20
Marie 21
Marie 22
Marie 23
Marie 24
Marie 25
Marie 26
Marie 27
Marie 29
Marie 30
Marie 31
Marie 32
Marie 33
Marie 34
Marie 35
Marie 36

E-mail