header2

We hebben in 2019 gevaren op:

Vaarwens 683 op 28-8-2019

Waterwereld geeft energie…683 Jack 10
-
Dit voorjaar 77 geworden en eigenlijk wil je nog even door. Helaas, twee essentiële levensmotoren tanen, want de rek is uit de longen en de rikketik verliest zijn kracht totdat het echt link wordt. Jack zit in deze fase, maar wil dolgraag nog een keertje met zijn echtgenote het water op. De aanvraag wordt ingevuld en de wens wordt geregeld. Vandaag is het zo ver…
-
Vaarwens draait al weer vroeg op volle toeren. Evert maakt het schip klaar voor de brancard, Inge en Harrie zitten voor overleg bij een toekomstig meewerkend bedrijf, Marga zit haar werk op kantoor te doen, onze vrijwilligers zitten in de auto onderweg naar de Meander V en de ambulance begint de reis van Helmond naar Monnickendam met onze vaargasten. Het is zowaar een hele organisatie en we zijn er trots op, dat we dit iedere dag maar weer vlekkeloos kunnen laten verlopen.
-
Gisteravond was het noodweer in Monnickendam en Evert schoot vele foto’s van de blikseminslagen die om hem heen uit de hemel knetterden. Nu is het nog steeds broeierig en benauwd warm weer, maar gelukkig gaan we het water op, want dit is geen weer voor Jack. De COPD heeft hem bijna alle lucht ontnomen maar onze ervaring is, dat op het water de zuurstofapparaten meestal in de hoek blijven staan…
De ambulance komt aan en Jack heeft er zin in. Zijn echtgenote is ook niet echt vlot ter been, dus zij gaat in onze rolstoel. We gaan aan boord en genieten van de kennismaking op ‘Costa Del Achterdek’ bij een waterig zonnetje.
-
De trossen gaan los en Jack geniet van alles wat er om hem heen gebeurt. Hij is van de brancard gegaan en zit naast zijn echtgenote heerlijk in een tuistoel, zich verwonderend aan alles wat hem ten deel valt. Voor Evert en de vrijwilligers is dit rondje Gouwzee niets nieuws, maar onze vaargasten zien het voor het eerst. Het zien wordt echter steeds minder, want de wereld wordt gehuld in een vreemde nevel, dat de komst van slecht weer aankondigt. We genieten niet minder en scharrelen door de diverse haventjes die op onze weg liggen.
-
In Volendam heeft de havenmeester weer een plekje voor ons vrijgehouden en we genieten van een heerlijke lunch die Carola voor ons heeft klaargemaakt. “Zouden jullie er voor voelen om nog een keertje in klederdracht op de foto te gaan?” vraagt Evert voorzichtig aan de Brabanders.
Beide gasten krijgen een grote glimlach op hun gelaat. “Dat zouden we werkelijk het einde vinden! Kan dat echt, of is het een grap?” vraagt Jack’s echtgenote.
Even later zitten we bij Photo Volendam en beginnen aan de verkleedpartij. Het paar is 51 jaar getrouwd en poseert zo verlieft, al was het hun eerste ontmoeting. Het resultaat is een prachtige foto met twee liefhebbende mensen.
-
We maken nog een rondje vuurtoren waar bewoner Thijs weer trouw klaar zit met de camera in de aanslag. Een mooie fotoreportage komt binnen via de email en staat even later op de USB stick voor de familie. Een waardevolle herinnering voor iedereen.
Op de terugweg zien we dat Jack z’n batterijtje leeg is en af en toe dommelt hij weg in de luie tuinstoel, maar even later staan de kijkers weer ver open om maar niets te missen van zijn vaardag. Als we zijn aangemeerd, nemen we afscheid van het gezelschap en Jack laat zich nu moe maar voldaan gewillig op de brancard vlijen en zwaait... tot we elkaar uit het oog verliezen!
Vaarwel Jack.
Auteur Vaarwens.
-
dank aan:
Jachthaven Waterland voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Haven Volendam voor de gastvrijheid
Photo Volendam voor de superfoto
Bakkerij Kees Gutter voor de gedeeltelijke lunch
Stichting Ambulance Wens voor het vervoer en de verpleging
Thijs voor de prachtige foto’s
Vaarvrijwilligers Kees en Carola voor hun inzet
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Jack: † 17-9-2019

Jack 15
Jack 16
Jack 17
Jack 18
Jack 19
Jack 20
Jack 21
Jack 22
Jack 23
Jack 24
Jack 25
Jack 26
Jack 27
Jack 28
Jack 29
Jack 30
Jack 31
Jack 32
Jack 33
Jack 34
Jack 35
Jack 36
Jack 37
Jack 38
Jack 39

E-mail