header2

We hebben in 2020 gevaren op:

Vaarwens 722 op 09-05-2020

Op de valreep varen…722 Gerard 10
-
Er komt een intake binnen vanuit het hospice Zutphen, spoed, meneer gaat namelijk achteruit…
Inge gaat bellen met het hospice en dan blijkt dat nu zaterdag op de meest geschikte dag is! Ambulance en vrijwilligers worden geregeld en de dag staat binnen een paar uur in de agenda. “Mooi dat dit nu zo kan Inge, ben blij met de hulp van het Vaarwensschip!” glimlacht Evert opgelucht.
-
Het is wederom een stralende zomerdag en het is nog maar begin mei! Weinig wind en een strakblauwe hemel begeleiden iedereen tijdens de voorbereidingen van de dag. Onze vrienden Kees en Ineke - oprichters van de Stichting Ambulance Wens – gaan vandaag zelf mee want ze zijn ook wel benieuwd naar ons nieuwe schip. Al vroeg vertrekken ze vanuit Rotterdam naar Zutphen om Gerard op te halen. In de loop van de ochtend komt het gezelschap aan en er volgt een enthousiast ontvangst, terwijl we allemaal de coronamaatregelen in acht nemen.
-
Gerard wordt aan boord gereden en er is koffie. Danny schiet plaatjes en er is enthousiasme over het schip. De trossen gaan los en het wordt een topdag. Foeke vaart, Danny is druk met catering, foto’s maken en tussendoor moet hij ook de gasten een beetje animeren. Kees en Ineke genieten mee van het nieuwe schip, dat voor Kees met zijn 2 meter lengte geen hoofdbrekens bevat… Er wordt geankerd bij het IJ vuurtje en genoten van een heerlijke lunch, die door Danny is gemaakt. Daarna wordt de reis vervolgd op deze geweldige zomerdag.
-
Aan alles komt een eind! Zo ook aan deze dag, en Kees en Ineke vragen of Gerard nog iets speciaals zou willen. Hij zou zoooo graag op bezoek gaan in het verzorgingstehuis, waar zijn vrouw verblijft want ze hebben elkaar al zeven weken niet gezien… Het wordt h.w.s. gelijk een afscheid en toppers Kees en Ineke gaan nog even door met de wensdag… Bij ons wordt het schip schoongemaakt en klaar gezet voor de volgende wens op komende maandag…

Vaarwel Gerard
Auteur Vaarwens.
-
Met dank aan:
Amsterdam Marina voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Stichting Ambulance Wens Nederland / Kees en Ineke voor het vervoer
Vaarvrijwilligers Foeke en Danny voor hun inzet
De Brandweer voor de parkeerplaatsen
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Gerard 15
Gerard 16
Gerard 17
Gerard 18
Gerard 19
Gerard 20
Gerard 21
Gerard 22
Gerard 23
Gerard 24
Gerard 25
Gerard 26
Gerard 27
Gerard 28
Gerard 29
Gerard 30
Gerard 31
Gerard 32
Gerard 33
Gerard 34
Gerard 35
Gerard 36
Gerard 37

E-mail