header2

We hebben in 2020 gevaren op:

Vaarwens 794 op 07-10-2020

Slecht, maar niet zo slecht…794 Bertus 10
-
Na een prachtige zomer op de Gouwzee te hebben rondgevaren, is de Vaarwens verhuisd naar de KNZ&RV te Muiden. Een nieuw vaargebied met nieuwe mogelijkheden en een leuke afwisseling voor de vrijwilligers. De eerste wens staat alweer gepland voor vandaag, maar de berichten zijn uiterst somber. Overvloedige regenbuien, veel wind en mogelijk een klap onweer… we bereiden ons op het slechtste voor!
-
De dag is voor Bertus uit Harderwijk. De onbeheersbare celdelingsziekte heeft hem gevonden en woekert als onkruid door zijn lichaam. Nu is het op, klaar, eindig… Bertus is niet meer te behandelen en hij bereidt zich voor op wat gaat komen. Zijn kinderen liggen met hun jachtje in de jachthaven Marnemoende te IJsselstein maar het schip is te klein om mee te gaan varen i.v.m. de coronamaatregelen. Ze krijgen echter via de havenmeester de tip van Stichting Vaarwens. Die had namelijk net de mailing met de vaarwens mogelijkheden van onze stichting… Dank voor het doorgeven havenmeester!
-
Er trok vanmorgen nog een buitje over, maar verder blijft het bij donkere luchten, afgewisseld met blauwe stukjes en Hollandse wolkenluchten. Dagschipper Klaas wordt even op de nieuwe locatie door onze Ulco ontvangen en wegwijs gemaakt m.b.t. het vaargebied. Ook vrijwilligers Marjolein en Lyda zijn op tijd en dan komt Bertus aan. Hij is nog dapper en komt met eigen vervoer, want zijn situatie is slecht, maar niet zo slecht… Na een hartelijk welkom is er een heerlijke kop koffie en er wordt een vaarplan gemaakt. De trossen gaan los!
-
Onder prachtige wolkenluchten - die soms even dreigen - wordt koers gezet naar Amsterdam want men voorspelde slecht, maar het weer is helemaal niet zo slecht. Alles komt voorbij, zo ook het prachtige IJ vuurtorentje, Durgerdam, Oranjesluizen en dan richting stad, passagiersschepen, cruiseschepen binnenvaart, Bertus laaft zich aan zijn dag en komt ogen tekort. Dagschipper Klaas os Loods, dus informatie genoeg en daardoor even vergeten, even genieten en ondanks alle coronaperikelen even samenzijn… Daar heeft een mens in zijn laatste dagen veel behoefte aan!
-
Bertus gaat aan het roer en stuurt de Vaarwens als een mes tussen het drukke scheepvaartverkeer door. Zijn vooruitzicht is slecht, maar niet zo slecht dat hij nu met volle teugen kan genieten! Volgens ons zouden we hem nu alleen nog gelukkiger kunnen maken als we hem zouden kunnen genezen, maar het lot heeft anders beslist … Hij heeft al zijn hoop nog gevestigd op de laatste chemokuur! Wij hopen met hem mee...
-
Vaarwel dappere Bertus
Auteur Vaarwens.
-
KNZ&RV te Muiden voor het beschikbaar stellen van de ligplaats van de Vaarwens
Jachthaven Naarden voor het beschikbaar stellen van de ligplaats van de Meander V
Dagschipper Klaas, stuurvrouw Marjolein en gastdame Lyda voor hun inzet
Oranjesluizen voor de vlotte schutting
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Een lief verslag van de familie:
Van onze havenmeester ontvingen wij een mail over Stichting Vaarwens. Wat een perfecte timing! We waren meteen erg enthousiast over het verhaal van het ontstaan van de stichting en de doelstelling: chronisch zieken en uitbehandelde mensen en hun naasten een mooie dag op het water te bezorgen om zo de ellende van de ziekte op de wal achter te laten. En dat is bijzonder goed gelukt! Onze broer en zwager Bertus ondergaat een zware behandeling. Samen met onze schoonzus Thea hebben wij een zorgeloze dag gehad. We zijn dankbaar dat Bertus zich goed voelde. Ook de weergoden deden hun best en de vaarroute vanuit Muiden, langs het Muiderslot, forteiland Pampus, Durgerdam en over het IJ langs Amsterdam was erg mooi. Maar deze prachtige dag hadden wij niet beleeft zonder Klaas, Lyda en Marlolein, drie geweldige vrijwilligers! Zij hebben ons in de watten gelegd, het ontbrak ons aan niets. Koffie/soesje, een drankje en hapje en een zeer smakelijke lunch aan een steiger in het zijkanaal K van het IJ. Daarbij hebben ze een luisterend oor en een leuke dosis humor. Klaas is behalve stuurman ook een goede verteller over de bezienswaardigheden. Hun toewijding en enthousiasme geeft je een warm, welkom gevoel aan boord van dit prachtige schip. Nogmaals hartelijke dank voor deze gedenkwaardige dag waarbij we mooie herinneringen hebben gemaakt!!! Een dag met een ‘Gouden randje’😊
Hartelijke groet,Bertus, Thea, Gerrit & Renate

Bertus 102
Bertus 110
Bertus 116
Bertus 123
Bertus 136
Bertus 144
Bertus 152
Bertus 153
Bertus 156
Bertus 160
Bertus 166
Bertus 173
Bertus 175
Bertus 185
Bertus 187
Bertus 189
Bertus 193
Bertus 194
Bertus 197
Bertus 199

E-mail