header2

We hebben in 2021 gevaren op:

Vaarwens 866 op 07-06-2021

Vergeten en vooral genieten, genieten en nog eens genieten!866 Rob 10
-
Ook vandaag is een onfortuinlijke vaargast getroffen door te killer met de grote ‘K’. Veel te vroeg en middenin het leven wordt Rob (geb.1971) ongeneeslijk verklaard en leeft gestaag naar zijn laatste dag onder ons. Hij werd een paar dagen terug op de valreep nog 50 jaar en een goede vriendin van de familie weet hoe heerlijk een vaarwensdag is, want ze ging zelf al eens mee met haar tante. Ze schrijft; “Onze vriend Rob heeft uitgezaaide kanker en is ongeneeslijk ziek. Graag zouden we hem en zijn vrouw en twee kinderen een leuke dag bezorgen zodat ze een leuke herinnering kunnen maken. Op 3 juni werd hij 50, dus hoe leuk zou het zijn om rond zijn verjaardag dit in te kunnen plannen. Vandaag gaat Rob samen met zijn gezin herinneringen maken!
-
Alweer een mooie zomerdag! In Amsterdam maken dagschipper Sido en boots Alette het schip voor op de komst van Rob. De auto met de familie komt na een rit van ruim anderhalf uur vanuit Beuningen aan op de haven waar Sido en Alette al klaar staan om ze op te vangen. Nu zien we wat de ziekte bij Rob al heeft aangericht, want hij is ziek, maar zijn ogen fonkelen nog. Het is een complete verrassing dat hij gaat varen en er volgt een warm welkom. Snel gaat het gezin aan boord waar ze voorzien worden van koffie, thee en een koek door Alette, maar Rob moet het doen met een glaasje ranja, want andere dingen verdraagt zijn maag niet meer. Sido doet een welkomstpraatje en ze maken een vaarplan.
-
Rob zijn echtgenote Jolanda is opgegroeid op een vrachtschip, dus varen brengt voor haar vele herinneringen naar boven. Rob zijn keuze gaat naar Muiden, dus… trossen los en op naar Muiden. De familie heeft het ‘Zwitserleven gevoel bankje’ op het voorschip gevonden en nestelt zich er met dit heerlijke weer lekker in. Ze vinden alles prachtig en genieten met volle teugen. Sightseeing door Amsterdam, schutten in de Oranjesluizen, Pampus, jachten, schepen, binnenvaart… prachtig. In Muiden worden we zeer gastvrij ontvangen en genieten daar van de lunch die Alette heerlijk heeft opgediend.
-
Op de terugweg zitten ze wederom op het voorschip en genieten van een rondje Durgerdam, waarna we in de Oranjesluizen geschut worden samen met een vrachtschip. Voor Jolanda is het een prachtig weerzien met de binnenvaart. Na sluis het zijkanaal K nog even in en bij de Nieuwendammerdijk kijken, waarna we terugkeren naar de Marina.
Voor Rob en zijn naasten was het de hele dag vergeten en vooral genieten, genieten en nog eens genieten!
-
Vaarwel Rob
Auteur Vaarwens.
-
Met dank aan:
Dagschipper Sido en boots Alette voor hun inzet
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid gasten
Brandweerkazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers
Broodje Vasum voor de gedeelde sponsoring van de lunch
KNZ&RV Muiden voor de gastvrijheid tijdens de lunch
Oranjesluizen voor de vlotte schutting
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...
-
In afwachting van het verslag van de opvarenden…
-
Rob 11
Rob 12
Rob 15
Rob 19
Rob 22
Rob 29
Rob 30
Rob 32
Rob 33
Rob 38
Rob 40
Rob 42
Rob 44
Rob 48
Rob 49
Rob 53
Rob 59
Rob 63
Rob 71
Rob 83

E-mail