Skip to main content

Vaarwens 915 op 24-08-2021

Hoe enerverend kan het zijn…915 Piet 10

Het vaardagverslag door dagschipper Frouk;

De gast van de dag - Piet Westerlaken - vertrok al vroeg vanuit Andel, gereden door zijn vrouw Jennie.
Om 10:00 ging de telefoon aan boord, Piet en Jennie waren verdwaald in Amsterdam! Staande aan de Amstel, om zich heen kijkend voor hulp (iemand die de hond uit liet of zo) kreeg Piet “hoge nood”. De Politie kwam net aangereden want het was bovendien een stopverbod ter plaatse… De politie bood hulp en nam hen mee naar het bureau, ze kregen geen bekeuring voor stopverbod en ’wild gaan’ maar wel toilet mogelijkheid aangeboden…
-
Ik vroeg de politie aan de telefoon, legde uit wat het probleem was en - zoals bekend - de politie is je beste vriend, dus reden ze onze gasten voor naar de Werfkade en de Vaarwens. Hoe enerverend kan het zijn… om bij de Vaarwens te komen? Voor een bakje koffie hadden onze “vrienden” geen tijd helaas, maar onze dank en die van de gasten is groot!
-
Boots Ellie en nieuwkomer Angelique voorzagen een ieder snel van een heerlijk bakkie met een mini-Bosschebol. De wens was Amsterdam, Binnen-IJ, Durgerdam, rondje Pampus, verrassing in zijkanaal ‘K’ en dan rustig terug naar de Marina. Een heel programma, wanneer je pas om 11:30 los kunt van de wal. De door Ellie en Angelique gepresenteerde lunch werd met smaak verorberd.
-
Bij het weer binnenvaren van het buiten-IJ hebben we Piet geïnstalleerd op het bankje met ‘Zwitserleven gevoel’. Jennie is er lekker naast gaan zitten en samen genieten! Na alweer een vlotte schutting door de Oranjesluizen zijn we nog even zijkanaal ‘K’ in gegaan. Een complete verrassing voor zowel gasten als Angelique die voor het eerst mee ging. Hoogtepunt, de in het bos verscholen Pipowagen…
-
Terug in de Marina hebben we nog een vers bakje koffie gepresenteerd, zodat gelaafd en vol herinneringen de terugweg naar Andel kon beginnen.
Geniet van het leven en van elkaar en vertrouw erop dat er meer is tussen hemel en aarde!
-
Sterkte Piet
Frouk / Auteur Vaarwens.
-
Met dank aan:
Dagschipper Frouk, boots Ellie en Angelique voor hun inzet
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid gasten
Brandweerkazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers
Broodje Vasum voor de deels gesponsorde lunch
Havendienst Amsterdam en Oranjesluizen voor vlotte afhandeling
Politie Amsterdam die de gasten aan boord bracht
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

In afwachting van een eventuele toevoeging van de vaargasten...

Piet 106
Piet 110
Piet 118
Piet 149
Piet 159
Piet 167
Piet 176
Piet 180
Piet 185
Piet 194
Piet 197
Piet 199
Piet 201
Piet 203
Piet 219
Piet 230
Piet 250
Piet 267
Piet 268
Piet 271